Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Πρωτιές σε ΕΕΧ και ηλεκτρονική τραπεζική

Η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς είναι μεταξύ άλλων οι στρατηγικοί στόχοι του ομίλου Πειραιώς για την επόμενη πενταετία, ο οποίος κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά των ΕΕΧ και της ηλεκτρονικής τραπεζικής, επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της τράπεζας, Ι. Γεωργάνας, στη διάρκεια παρουσίασης στον ΣΜΕΧΑ.

Πειραιώς: Πρωτιές σε ΕΕΧ και ηλεκτρονική τραπεζική
Η βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και η διεύρυνση των μεριδίων αγοράς είναι μεταξύ άλλων οι στρατηγικοί στόχοι του ομίλου Πειραιώς για την επόμενη πενταετία, σύμφωνα με την παρουσίαση του ομίλου στον ΣΜΕΧΑ.

Ο αντιπρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς, κ. Ιάκωβος Γεωργάνας, αναφέρθηκε στην ταχεία ανάπτυξη του ομίλου τα τελευταία έτη, ενός ομίλου που, όπως επισήμανε, διαδραματίζει πλέον έναν από τους πρωτεύοντες ρόλους στον ελληνικό χρηματοοικονομικό τομέα, κατέχοντας την 5η θέση στην εμπορική τραπεζική, την 4η θέση στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, την 3η θέση στην καταναλωτική πίστη και στην αγορά του leasing και την 1η θέση στην αγορά των εταιριών επενδύσεων χαρτοφυλακίου και στην αγορά της ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Ο κ. Γεωργάνας αναφέρθηκε στην επιτυχημένη εξαγορά της ΕΤΒΑbank με την οποία ενισχύθηκε η κεφαλαιακή βάση του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, με αποτέλεσμα να αποτελεί τον τέταρτο μεγαλύτερο χρηματοπιστωτικό οργανισμό από άποψη συνολικών ιδίων κεφαλαίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της τράπεζας αναφέρθηκε και στη στρατηγική συμμαχία με την ING στον χώρο των τραπεζοασφαλιστικών εργασιών (bancassurance) και των ομαδικών ασφαλιστικών προϊόντων (employee benefits), αλλά και της διαχείρισης περιουσίας τρίτων (asset management), ενδυναμώνοντας τον όμιλο της τράπεζας Πειραιώς στους τομείς αυτούς.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργάνας στη βελτίωση της κερδοφορίας του ομίλου Πειραιώς, με αποτέλεσμα, τα κέρδη ανά μετοχή, μετά από φόρους, το πρώτο τρίμηνο του 2003, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, να παρουσιάσουν αύξηση κατά 3,8%.

Η βελτίωση αυτή προήλθε, σύμφωνα με τον κ. Γεωργάνα, κυρίως από τη σημαντική ανάπτυξη των οργανικών εσόδων από επαναλαμβανόμενες εργασίες, αλλά και από τη συγκράτηση των γενικών εξόδων λειτουργίας.

Οι στρατηγικοί στόχοι του ομίλου για την επόμενη πενταετία, όπως παρουσιάστηκαν από τον κ. Γεωργάνα, επικεντρώνονται στη βελτίωση της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών και του επιπέδου εξυπηρέτησης της πελατείας, στη διεύρυνση των μεριδίων αγοράς και στην αύξηση της περιουσίας των μετόχων.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων, επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Πειραιώς, είναι αναγκαία η ύπαρξη του τριπτύχου ικανό και αφοσιωμένο προσωπικό, κατάλληλη τεχνολογική υποδομή και επαρκή κεφάλαια. Σήμερα ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς καλύπτει και τις τρεις αυτές προϋποθέσεις.

Τέλος, αναφερόμενος στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Γεωργάνας εξέφρασε την πίστη του ότι θα κατακτήσει οπωσδήποτε, είτε σε 10 είτε σε 15 χρόνια, την πραγματική σύγκλιση.

Το περιθώριο ανάπτυξης των χρηματοπιστωτικών αγορών στην Ελλάδα, εκτιμά ο κ. Γεωργάνας, είναι πολύ μεγάλο και επικεντρώνεται ιδιαίτερα στους τομείς της στεγαστικής και καταναλωτικής πίστης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των τραπεζοασφαλειών και της διαχείρισης ενεργητικού.

Οι τράπεζες που είναι σε θέση να αφομοιώσουν ταχύτερα τις αλλαγές του περιβάλλοντος, να εφαρμόζουν τις νέες τεχνολογίες με επιτυχία και να ελέγχουν αποτελεσματικά τους αναλαμβανομένους κινδύνους και το κόστος λειτουργίας τους, έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και βελτίωσης της κερδοφορίας τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v