Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Properties:Απόκτηση ακινήτου στα Τρίκαλα

Η Eurobank Properties υπέγραψε σύμβαση για την απόκτηση από την ΑΡΧΙΚΟΝ ενός ακινήτου με χρήση καταστήματος τροφίμων, το οποίο βρίσκεται στο Δήμο Τρικάλων, έναντι 3,15 εκ. ευρώ.

Eurobank Properties:Απόκτηση ακινήτου στα Τρίκαλα
Η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ υπέγραψε σύμβαση για την απόκτηση από την ΑΡΧΙΚΟΝ ενός ακινήτου με χρήση καταστήματος τροφίμων, το οποίο βρίσκεται στο Δήμο Τρικάλων, Καρδίτσας 65.
 
Πρόκειται για κατάστημα συνολικής επιφάνειας 1.747,50 τ.μ. το οποίο έχει ανεγερθεί επί οικοπέδου έκτασης 3.299,42 τ.μ. Το ακίνητο είναι εκμισθωμένο στη γνωστή αλυσίδα supermarkets "ΑΒ Βασιλόπουλος" με μίσθωση που λήγει το 2028.

Το καταβληθέν τίμημα για την απόκτηση του ακινήτου ανήλθε στο ποσό των ευρώ 3,15 εκ. και προέρχεται από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από τη πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Σύμφωνα με σχετική εκτίμηση που διενήργησε το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών (ΣΟΕ), η εκτιμηθείσα αξία του ακινήτου ανέρχεται στα ευρώ 3,3 εκ.

Η εκτιμώμενη απόδοση της συγκεκριμένης επένδυσης (entry yield) υπολογίζεται σε 6,5%.
Η παραπάνω επένδυση είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της Εταιρείας για την ανάπτυξή της μέσω επιλεκτικών επενδύσεων στην αγορά γραφείων, καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε γεωγραφικές περιοχές υψηλής εμπορικότητας, εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες τόσο της κεφαλαιαγοράς όσο και της αγοράς ακινήτων.

Αναλυτικότερα, η Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ αναφέρει ότι οι κατ' ιδίαν επενδύσεις στις οποίες θα προχωρήσει η εταιρία με χρήση των αντληθέντων κεφαλαίων από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σύμφωνα με τις αποφάσεις των Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων της 3ης Σεπτεμβρίου 2007 και της 15ης Οκτωβρίου 2007 δεν έχουν ακόμη πλήρως προσδιορισθεί αναφορικά με συγκεκριμένα ακίνητα.
 
Ωστόσο η στρατηγική της εταιρίας για την επένδυση των αντληθέντων εσόδων παραμένει ως εξής:
 
"Η εταιρία σκοπεύει να επενδύσει τα αντληθέντα έσοδα για την απόκτηση υψηλής εμπορικότητας χώρων γραφείων και καταστημάτων, αποθηκευτικών και βιομηχανικών χώρων σε τοποθεσίες υψηλής ή εν δυνάμει υψηλής εμπορικότητας και προβολής τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με σκοπό να τα εκμισθώσει σε εταιρικούς μισθωτές υψηλού προφίλ, σύμφωνα με τη στρατηγική επενδύσεών της και σε συμμόρφωση με την κείμενη νομοθεσία".
 
Στην ως άνω αναφερόμενη έκθεση, το Δ.Σ. της εταιρίας δεσμεύτηκε για την παροχή των απαιτούμενων πληροφοριών κατά το χρόνο πραγματοποίησης των επενδύσεων καθώς και για την τήρηση όλων των κανονιστικών υποχρεώσεών της.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρία ανακοίνωσε την περαιτέρω υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου δια της σύναψης στις 15 Απριλίου 2008 συμβολαίου αγοράς από την ΑΡΧΙΚΟΝ ενός κτιρίου με χρήση καταστήματος, έναντι συνολικού τιμήματος περίπου ευρώ 3,15 εκατ.Το τίμημα που θα καταβληθεί θα προέρχεται από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν από τη πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v