Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρ. Φώλιας: "RWE ακούμε και RWE δεν βλέπουμε"

Να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με την ενδεχόμενη συνεργασία με την RWE κάλεσε τη ΔΕΗ ο κ. Χρήστος Φώλιας, τονίζοντας ότι "όλα είναι ρευστά αυτή τη στιγμή" και πως "οι διοικήσεις πρέπει να διοικούν, όχι οι πολιτικοί".

Χρ. Φώλιας: RWE ακούμε και RWE δεν βλέπουμε
Η κυβέρνηση κάλεσε τη διοίκηση της ΔΕΗ την Τρίτη να δώσει τέλος στις εικασίες μηνών σχετικά με τη συμφωνία συνεργασίας με τη γερμανική RWE, που έχει συναντήσει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, μεταδίδει σε τηλεγράφημα το Reuters.

"Ακούω γι' αυτό (μια πιθανή συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ και της RWE) για μήνες", δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας στο Reuters. "RWE ακούμε, RWE δεν βλέπουμε".

Η ΔΕΗ βρίσκεται σε συνομιλίες με την RWE, στο πλαίσιο των σχεδίων εκσυγχρονισμού της, αλλά δεν έχει καταλήξει ακόμη σε συμφωνία λόγω των αντιδράσεων των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων, που έχουν διακόψει διοικητικά συμβούλια, με θέμα τη συζήτηση υπογραφής τελικών συμφωνιών με τη γερμανική εταιρία.

Οι διαπραγματεύσεις της ΔΕΗ με την RWE επικεντρώνονται στην πιθανή κατασκευή εργοστασίων λιθάνθρακα με συνολική ισχύ 1.600 MW, στην αγορά αεροτουρμπίνων προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη θερινή ζήτηση για την περίοδο 2008 - 2010 και στην πιθανή συνεργασία στον τομέα του φυσικού αερίου και της ανανεώσιμης ενέργειας.

Ο κ. Φώλιας δήλωσε: "Οι μεγάλες εισηγμένες εταιρίες πρέπει να είναι ευέλικτες να διαπραγματευτούν. Οι διοικήσεις πρέπει να διοικούν, όχι οι πολιτικοί".

"Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ούτε καν απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ γι' αυτό".

Οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση έχουν αποκλείσει κτίρια κι έχουν προχωρήσει σε καταλήψεις γραφείων, αναγκάζοντας τα μέλη της διοίκησης να συνεδριάζουν σε ξενοδοχεία, ισχυριζόμενοι ότι η συμφωνία με την RWE είναι προάγγελος περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της εταιρίας, και καλούν την κυβέρνηση να μπλοκάρει τη συμφωνία.

"Όλα είναι ρευστά αυτή τη στιγμή. Υπήρξαν διαδηλώσεις, ακόμα και διακοπές των διοικητικών συμβουλίων της ΔΕΗ και όλα αυτά μόνο με ένα σχέδιο μνημονίου συνεργασίας", τόνισε ο κ. Φώλιας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v