Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha:Τι λένε αναλυτές για τα δάνεια από Ρουμανία

Σημαντικά χαμηλότερη του αναμενόμενου ήταν το α' τρίμηνο η αύξηση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων της Alpha Bank στη Ρουμανία, όπως αναφέρει στο πρωινό της report η Εθνική-P&Κ.

Alpha:Τι λένε αναλυτές για τα δάνεια από Ρουμανία
Για σημαντικά σημάδια επιβράδυνσης στην παροχή ενυπόθηκων στεγαστικών δάνειων της Alpha Bank στη Ρουμανία κάνει λόγο η Εθνική-P&Κ στο πρωινό της report (15/04), επικαλούμενη δημοσιεύματα του Τύπου.

Όπως αναφέρεται, η αύξηση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων ήταν 40% χαμηλότερη του αναμενόμενου το α’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, κάτι που οδήγησε την Alpha Bank στο να αναθεωρήσει τον στόχο για τον ρυθμό αύξησης των δανείων στο 30% έναντι 40%, μολονότι μέχρι στιγμής τον Απρίλιο ο όγκος των στεγαστικών δανείων έχει ανακάμψει.

Από την άλλη πλευρά, ο ρυθμός αύξησης των καταναλωτικών δανείων υπερέβη τις προσδοκίες το α’ τρίμηνο, ενώ καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες για αύξηση της καταθετικής βάσης της τράπεζας στην ρουμανική αγορά.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως το χαρτοφυλάκιο ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων της Alpha Bank αντιστοιχεί στο 12,5% του συνολικού χαρτοφυλακίου δανείων της τράπεζας στη Ρουμανία, ενώ τα δάνεια προς επιχειρήσεις αντιστοιχούν σε κάτι παραπάνω από το 75% του χαρτοφυλακίου.

Το 2007, τα στεγαστικά δάνεια της τράπεζας στη Ρουμανία αυξήθηκαν κατά 245% και ως εκ τούτου μια επιβράδυνση ήταν αναμενόμενη, αναφέρει η Εθνική - P&K. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v