Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναβάθμιση της Eurobank από Moody’s

Σε αναβάθμιση της μακροχρόνιας πιστοληπτικής ικανότητας της Eurobank από A2 σε Α3 προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, ενώ αναβάθμισε και την αξιολόγησή του για τη χρηματοοικονομική ισχύ της τράπεζας (στο C+ από C).

Αναβάθμιση της Eurobank από Moody’s
Σε αναβάθμιση της αξιολόγησης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας (σε A2 από A3) της EFG Eurobank προχώρησε ο οίκος Moody’s, ενώ αναβάθμισε και τη βαθμολόγησή του για τη χρηματοοικονομική ισχύ, στο C+ από C. Την ίδια ώρα η αξιολόγηση για τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό παραμένει αμετάβλητη.

Όπως εξηγεί ο οίκος αξιολόγησης, η αναβάθμιση αντανακλά τη θέση της Eurobank στην ελληνική αγορά και τα ισχυρά χρηματοοικονομικά θεμελιώδη μεγέθη της. Μέσω της οργανικής ανάπτυξης και ενός αριθμού επιτυχώς διενεργηθεισών εξαγορών, αναφέρεται, η EFG είναι πλέον η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας.

Όπως επισημαίνει η Moody’s, η Eurobank είναι από τις επαγγελματικότερα διοικούμενες τράπεζες, ενώ αναγνωρίζεται ως προσφέρουσα ”εκλεπτυσμένα προϊόντα και υπηρεσίες”. Αυτά, σε συνδυασμό με τη στήριξη της τράπεζας από την οικογένεια Λάτση, μέσω της EFG European Financial Group, δίνουν στο ίδρυμα πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v