Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΒΙΟΣΩΛ: Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου κατά 2,5 εκ.

Την αύξηση κεφαλαίου κατά 2,499 εκ. ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων,  με σκοπό την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, αποφάσισε η σημερινή α' επαναληπτική γενική συνέλευση της Βιοσώλ.

ΒΙΟΣΩΛ: Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου κατά 2,5 εκ.
Την αύξηση κεφαλαίου κατά 2,499 εκ. ευρώ με κατάργηση του δικαιώματος των παλαιών μετόχων,  με σκοπό την είσοδο στρατηγικού επενδυτή, αποφάσισε η σημερινή α' επαναληπτική γενική συνέλευση της Βιοσώλ.

Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκαν οι σημερινές (14/4/08)  Β’ Επαναληπτικές Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Κοινών και Προνομιούχων Μετόχων της Βιοσώλ με ποσοστά απαρτίας 46,51% και 41,16% αντίστοιχα.

Τα θέματα των Β’ Επαναληπτικών Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων είναι  η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών, με έκδοση νέων κοινών και προνομιούχων μετοχών και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων της εταιρίας και η τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού περί Μετοχικού Κεφαλαίου, για τα οποία δεν ελήφθησαν αποφάσεις κατά τις Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις της 21/3/2008 και 1/4/2008.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που συζητήθηκε σήμερα αποτελεί μέρος του συνολικού δυναμικού σχεδίου δράσης, που έχει υιοθετήσει η Βιοσώλ,  με σκοπό την ανατροπή των αρνητικών της αποτελεσμάτων, τον τερματισμό του καθεστώτος επιτήρησης, την αύξηση της συνολικής δραστηριότητας και την ανάπτυξη της Εταιρίας.

Στα πλαίσια και προς υλοποίηση αυτού του σχεδίου η εταιρία, μέχρι σήμερα, έχει κάνει σημαντικά βήματα. Η υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού με ομάδα στρατηγικών επενδυτών και η εξαγορά της εταιρίας ΚΑΛΛΙΓΚΑΝ Α.Β.Ε.Ε. ανοίγει νέους ορίζοντες για την Εταιρία οδηγώντας της σε νέους τομείς δραστηριότητας και εισάγοντάς την σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη νέα αγορά, την αγορά επεξεργασίας ύδατος που είναι συμπληρωματική προς τις υπόλοιπες δραστηριότητες της εταιρίας .

Τονίστηκε στους μετόχους ότι όρος του, από 27/1/2008 Ιδιωτικού Συμφωνητικού, μεταξύ της εταιρίας και του στρατηγικού επενδυτή είναι να γίνει αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, ύψους 2.499.900 ευρώ με παραίτηση των παλιών μετόχων από το δικαίωμα προτίμησης υπέρ του στρατηγικού επενδυτή.

Ακολούθως, συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ημερησίας διάταξης και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις: 

1. Αποφασίζεται η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 2.499.900 ευρώ με καταβολή μετρητών. Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση 7.953.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών και 380.000 νέων προνομιούχων μετοχών.

2. Ο νέες μετοχές ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ θα διατεθούν σε τιμή έκδοσης ίση προς την ονομαστική αξία (0,30 ευρώ).

3. Εγκρίθηκε η κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στην αποφασισθείσα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να μπορέσει να συμμετάσχει σ’ αυτήν ο στρατηγικός επενδυτής.

4. Εγκρίθηκε η συμμετοχή μελών Διοικητικού Συμβουλίου & στελεχών της εταιρίας ΚΑΛΛΙΓΚΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ και λοιπών φυσικών προσώπων που έχουν υποδειχθεί από τον στρατηγικό επενδυτή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

5. Τέλος ρυθμίσθηκαν τα διαδικαστικά και τυπικά θέματα που αφορούν στην παρούσα αύξηση. Δόθηκαν εξουσιοδοτήσεις για τον καθορισμό του χρονοδιαγράμματος και καθορίσθηκε η διάθεση των κεφαλαίων που θα αντληθούν ως εξής:

i. Έξοδα Α.Μ.Κ. περίπου 230.000 ευρώ.
ii. Εξαγορά μεριδίων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται, κυρίως, στην επεξεργασία ύδατος 650.000 ευρώ.
iii. Αύξηση του Κεφαλαίου Κίνησης της Εταιρίας και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θυγατρικών επιχειρήσεων για την χρηματοδότηση των αναγκών τους κατά 1.619.900 ευρώ. 

Τέλος, αποφασίστηκε η τροποποίηση του Άρθρου 5 του καταστατικού περί μετοχικού κεφαλαίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v