Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom IT Services: Επιστροφή στα κέρδη το 2007

Τη σημαντική άνοδο των οικονομικών της μεγεθών έναντι του 2006 και την επιστροφή στη κερδοφορία κατέγραψε η χρήση του 2007 για την INTRACOM IT Services. Τα νέα έργα.

Intracom IT Services: Επιστροφή στα κέρδη το 2007
Τη σημαντική άνοδο των οικονομικών της μεγεθών έναντι του 2006 και την επιστροφή στη κερδοφορία κατέγραψε η χρήση του 2007 για την INTRACOM IT Services, το μεγαλύτερο όμιλο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών πληροφορικής στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου, ανήλθε στα € 154,0 εκατ. έναντι € 126,6 εκατ. το 2006, σημειώνοντας αύξηση 22%. Οι πωλήσεις από διεθνείς δραστηριότητες υπερέβησαν τα € 100 εκατ., αποτελώντας το 65% του κύκλου εργασιών.

Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν σημαντική βελτίωση και διαμορφώθηκαν στα € 6,1 εκατ. έναντι ζημιών € 9,4 εκατ. το 2006, όπως και τα κέρδη προ φόρων (EBT) που ανήλθαν στα € 0,6 εκατ. έναντι ζημιών € 13,9 εκατ. το 2006, ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο ανέρχεται σε € 210 εκατ.

Όπως δήλωσε ο κ. Νικόλαος Λαμπρούκος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της INTRACOM IT Services, «Τα οικονομικά αποτελέσματα του 2007 επιβεβαίωσαν το στρατηγικό σχεδιασμό του ομίλου και έθεσαν τις βάσεις για μια δυναμική πορεία υψηλής ανάπτυξης και κερδοφορίας τα επόμενα χρόνια. Όσον αφορά στους στόχους για το 2008, αυτοί επικεντρώνονται στην περαιτέρω ενδυνάμωση της διεθνούς παρουσίας, στην ενίσχυση του χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών που παρέχουμε, καθώς και στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο κεφαλαίο του ομίλου μας».

Ο Όμιλος INTRACOM IT Services απασχολεί περισσότερα από 1.600 άτομα και έχει φυσική παρουσία σε 11 χώρες στον κόσμο, ενώ περισσότεροι από 500 διεθνείς φορείς, τράπεζες, ιδρύματα και επιχειρήσεις σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο (Αίγυπτο, Αλβανία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ελλάδα, Η.Π.Α., Ιορδανία, Ιράκ, Ισπανία, Ιταλία, Κατάρ, Κροατία, Κύπρο, Λετονία, Λιβυή, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μεγάλη Βρετανία, Μαλί, Μάλτα, Μολδαβία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουγκάντα, Ουκρανία, Πακιστάν, Πολωνία, Ρουμανία, Σενεγάλη, Σερβία, Σλοβενία, Συρία, FYROM, κα.) έχουν επιλέξει τις προηγμένες λύσεις και υπηρεσίες που προσφέρει.

Η επιτυχημένη πορεία του ομίλου έγκειται στην υψηλή εξειδίκευση και τεχνογνωσία των στελεχών του και τη σημαντικότατη εμπειρία που διαθέτει στους τομείς όπου δραστηριοποιείται, ήτοι: Συστήματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Δημόσιας Διοίκησης, Λύσεις και Προϊόντα για Τράπεζες και Μεγάλες Επιχειρήσεις, Λύσεις και Υπηρεσίες προς τους φορείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Outsourcing, Βάσεις Νομικών Δεδομένων, Συστήματα Διαχείρισης Τουριστικών Υπηρεσιών, Ολοκληρωμένες Λύσεις SAP, κ.α.

Πρόσφατα σημαντικά νέα έργα του Ομίλου περιλαμβάνουν ενδεικτικά το ΟΠΣ Ελεγκτικών Υπηρεσιών και το ΟΠΣ Τελωνείων, το σύστημα κεντρικής διαχείρισης των οικονομικών του Υπουργείου Οικονομικών της Ιορδανίας, την εγκατάσταση του ολοκληρωμένου τραπεζικού συστήματος PROFITS στην Πανελλήνια Τράπεζα και σε 11 Συνεταιριστικές Τράπεζες στην Ελλάδα, στην People’s Bank στη Γεωργία, σύστημα phone banking και contact center στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, σειρά σημαντικότατων έργων της INTRASOFT INTERNATIONAL στο τομέα των τελωνείων για αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, έργο παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών πληροφορικής και έργο παροχής υπηρεσιών SAP προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κ.α.

Οι παραπάνω επιτυχίες επιβεβαιώνουν την ηγετική θέση του ομίλου στην Ελλάδα και τη σημαντική ανάπτυξη και αναγνώριση που γνωρίζει στο εξωτερικό. Ο Όμιλος θα συνεχίσει να επενδύει σε ανθρώπινο δυναμικό, προϊοντική ανάπτυξη, τεχνογνωσία και διεθνή δίκτυα προκειμένου να διατηρήσει και ενισχύσει την ανοδική του πορεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v