Κινητικότητα στο τρίγωνο Αττικής- Γενική - ΤΤ

Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για συμφωνία των βασικών μετόχων της Αττικής να συμμετάσχουν σε άλλα σχήματα, χωρίς ωστόσο να διαψεύδονται οι επαφές προχώρησε η διοίκηση της Τράπεζας. Διευκρινίσεις Χασιώτη για τα σενάρια ”τριπλής συνένωσης”.

Κινητικότητα στο τρίγωνο Αττικής- Γενική - ΤΤ
Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που φέρουν τους βασικούς μετόχους της Τράπεζας Αττικής (ΤΣΜΕΔΕ-ΤΤ) να έχουν έλθει σε συμφωνία για συμμετοχή της Τράπεζας σε ”κυοφορούμενα” νέα σχήματα, προχώρησε η διοίκηση της Τράπεζας με επιστολή της προς το ΧΑ

Ωστόσο στην επιστολή δεν διαψεύδονται αυτές καθ’ εαυτές οι συναντήσεις, καθώς, όπως αναφέρεται, ”μετά την είσοδο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας έχουν κατά καιρούς υπάρξει συζητήσεις μεταξύ των βασικών μετόχων για πιθανές μορφές συνεργασίας ή και μετεξέλιξης των υφισταμένων σήμερα σχημάτων, χωρίς όμως οι συζητήσεις αυτές να ξεπεράσουν το στάδιο της διερεύνησης”.

Τα αρμόδια Υπουργεία, επισημαίνει η διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, ”είναι σε γνώση αυτών των συζητήσεων, όμως δεν έχει επέλθει καμία συμφωνία και γι’ αυτό το σχετικό δημοσίευμα, καθώς και άλλα παρόμοια, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα”.

Η Τράπεζα Αττικής, όπως τονίζεται, έχει κατ’ επανάληψη ενημερώσει το επενδυτικό κοινό ότι έχει αναθέσει σε αναγνωρισμένη διεθνή εταιρία συμβούλων τη μελέτη της θέσης και των προοπτικών της Τράπεζας.

”Τα αποτελέσματα της μελέτης, τα οποία θα είναι στη διάθεση της Τράπεζας μέχρι τέλος Ιουνίου 2003, θα αποτελέσουν τη βάση και την αναγκαία προϋπόθεση για την επεξεργασία και τη δρομολόγηση των διαδικασιών για τις περαιτέρω στρατηγικές επιλογές της”, επισημαίνεται στην επιστολή της Τράπεζας Αττικής προς το ΧΑ.

Σημειώνεται ότι στο φύλλο της εφημερίδας ”Μέτοχος & Επενδύσεις” που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2003 γίνεται αναλυτική παρουσίαση όλων των σεναρίων για τα τεκταινόμενα στον άξονα Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου - Τράπεζας Αττικής, όπου και επισημαίνεται ότι όλα θα κριθούν μετά την 20η Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία η Bank of America θα πρέπει να παραδώσει σε ΤΤ και ΤΣΜΕΔΕ το πόρισμά της για ενδεχόμενες συνέργιες.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του δ.σ. και Διευθύνων Σύμβουλος της Γενικής Τράπεζας, Αντώνης Χασιώτης σχολίασε με δήλωσή του τα σενάρια που ήλθαν στην επικαιρότητα για ”τριπλή συνένωση μεταξύ Γενικής - Αττικής και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου” με αφορμή χθεσινή συνάντηση Γ. Τσαμουργκέλη - Αν. Μπούμη στο γραφείο του Χρίστου Βερελή.

Σύμφωνα με τον κ. Χασιώτη η ”Γενική Τράπεζα και ο κύριος μέτοχός της, το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, έχουν αποφασίσει την επαναδραστηριοποίηση της διαδικασίας αναζήτησης στρατηγικού εταίρου, διαδικασία η οποία βρίσκεται ακόμη στο αρχικό της στάδιο”.



Σε αυτή λοιπόν τη φάση, δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο και πολύ περισσότερο ό,τιδήποτε ανακοινώσιμο, καταλήγει ο κ. Χασιώτης.

Πάντως, σημειώνεται πως ουδείς βεβαίως είναι σε θέση να αποκλείσει το ενδεχόμενο εμφάνισης του στρατηγικού εταίρου από τον ελληνικό τραπεζικό χώρο, καθώς η προηγούμενη προσπάθεια αναζήτησης από το διεθνή τραπεζικό χώρο δεν τελεσφόρησε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v