Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha: Συμφωνία διάθεσης προϊόντων της Pictet

Τη συνεργασία τους σε επίπεδο διάθεσης προϊόντων ανακοινώνουν αυτή την ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Alpha Private Bank και η Pictet Funds, με τη δεύτερη να διαθέτει στη χώρα μας προϊόντα μέσω της πρώτης.

Alpha: Συμφωνία διάθεσης προϊόντων της Pictet
Τη συνεργασία τους σε επίπεδο διάθεσης προϊόντων ανακοινώνουν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Alpha Private Bank και η Pictet Funds.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη θα διαθέσει στη χώρα μας προϊόντα της μέσω της πρώτης.

Η Pictet Funds εξειδικεύεται σε προϊόντα που επενδύουν σε ειδικές θεματικές ενότητες, όπως νερό, πηγές ενέργειες, βιοτεχνολογίες κ.ά., με στόχο τον εντοπισμό εταιριών σε όλον τον κόσμο, με ιδιαίτερα ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον.

Όπως υποστήριξε ο διευθυντής διευθύνσεως Private Banking, κ. Θ. Μπουντουράκης, οι πελάτες της Alpha Private Bank έχοντας πρόσβαση πρώτοι στην Ελλάδα σε τέτοια προϊόντα θα δύνανται να προσεγγίσουν ευκαιρίες που δύσκολα θα μπορούσαν να βρουν στην ελληνική αγορά.

«Ερχόμαστε στην Ελλάδα γιατί συγκεντρώνει πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και υπόσχεται πολλά ως αγορά», δήλωσε πριν από λίγο ο CEO της Pictet Funds, κ. Laurence Ramsey.

Κατ' αυτόν τον τρόπο αιτιολόγησε τη συνεργασία με την Alpha Private Bank, παρουσιάζοντας παράλληλα ορισμένα στοιχεία που αφορούν στην Pictet, όπως το γεγονός ότι διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 237 δισ. δολ. και έχει παρουσία με αντίστοιχα γραφεία σε 19 χώρες.

Από την άλλη πλευρά, οι κ. Φιλάρετος και Μπουντουράκης υπενθύμισαν ότι εκτός από την Pictet η Alpha Private Bank έχει συνεργασία και διαθέτει προϊόντα των BNT, Morgan Stanley και Black Rock.

Με την προσθήκη της Pictet στο χαρτοφυλάκιο μπαίνουν 90 επιπλέον Αμοιβαία Κεφάλαια.

---H ανακοίνωση της Alpha Bank

Την Πέμπτη 10 Απριλίου 2008 πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου της Alpha Private Bank (Υπηρεσίες Private Banking από την Alpha Bank) και της Pictet Funds (εταιρία αμοιβαίων κεφαλαίων του ομίλου Pictet) εν όψει της συνεργασίας για τη διάθεση των προϊόντων της Pictet Funds στην Ελλάδα μέσω της Alpha Private Bank.

Την Alpha Bank εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής κ. Σπύρος Ν. Φιλάρετος και ο διευθυντής διευθύνσεως Private Banking κ. Θεοδόσης Μπουντουράκης, ενώ την Pictet Funds εκπροσώπησαν οι κ. Laurent Ramsey (CEO and General Managing Director, Pictet Funds) και Paolo Paschetta (Sales Manager, Pictet & Cie, Europe S.A.).

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στη μακρόχρονη πείρα τους στον χρηματοοικονομικό τομέα σε συνδυασμό με το διεθνές κύρος τους και την καινοτομία που διακρίνει τις δραστηριότητές τους.

Η Alpha Private Bank αποτελεί την πρώτη μονάδα private banking που ανέπτυξε την ιδέα της ανοιχτής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, προσφέροντας στους πελάτες της προϊόντα και άλλων μεγάλων χρηματοοικονομικών οίκων.

Στο πλαίσιο αυτό και εφαρμόζοντας αυστηρά κριτήρια στην επιλογή των συνεργαζόμενων οίκων, η Alpha Private Bank διευρύνει τις επιλογές των πελατών της και ξεκινά συνεργασία με την Pictet Funds, μέλος ενός ομίλου με μακρά εμπειρία σε υπηρεσίες private banking.

Η Pictet Funds εξειδικεύεται σε προϊόντα που επενδύουν σε ειδικές θεματικές ενότητες όπως νερό, νέες πηγές ενέργειας, βιοτεχνολογίες και άλλα, με στόχο τον εντοπισμό εταιριών σε όλο τον κόσμο με ιδιαίτερα ελπιδοφόρες προοπτικές για το μέλλον.

Οι πελάτες της Alpha Private Bank, έχοντας πρόσβαση πρώτοι στην Ελλάδα σε τέτοια προϊόντα, θα δύνανται να προσεγγίζουν ευκαιρίες που δύσκολα θα μπορούσαν να βρουν στην ελληνική αγορά. Στόχος της Alpha Private Bank είναι να διευρύνει ακόμη περισσότερο τις επενδυτικές δυνατότητες των πελατών της, εμπλουτίζοντας το φάσμα των προϊόντων που διαθέτει ώστε να καλύπτει όλες τις επενδυτικές κατηγορίες και να ικανοποιεί ακόμη και τις πιο εξειδικευμένες ανάγκες.

Τη συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν στελέχη του ομίλου, πελάτες της Alpha Private Bank καθώς και εκπρόσωποι των ΜΜΕ.

Πληροφορίες για την Pictet Funds

Η Banque Pictet ιδρύθηκε το 1805 και ελέγχεται από οκτώ μετόχους. Έχοντας άνω των 235 δισ. ευρώ σε κεφάλαια υπό διαχείριση, αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Ελβετίας και θεωρείται κορυφαία στη διαχείριση κεφαλαίων στην Ευρώπη. Η Pictet Funds είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση, παρακολούθηση και διάθεση των αμοιβαίων κεφαλαίων της Pictet και αποτελεί έναν από τους τέσσερις στρατηγικούς τομείς του ομίλου.

Η Pictet Funds έχει μακρόχρονη πείρα στη διαχείριση κεφαλαίων ξεκινώντας τη δραστηριότητά της το 1910 με τη σύσταση της πρώτης εταιρίας επενδύσεων, η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί και να επικεντρώνεται σε τίτλους της Βορείου Αμερικής. Η Pictet Funds διαθέτει σήμερα περισσότερα από 90 αμοιβαία κεφάλαια, καλύπτοντας πλήρως όλες τις κατηγορίες επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v