Τ. Ταμιευτήριο: Το ”ραντεβού” με τη Γενική

Συνάντηση κορυφής μεταξύ του υπουργού Μεταφορών, όπου και ”ανήκει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, της προέδρου του Τ.Τ. και του γενικού διευθυντή της Γενικής τράπεζας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια για ”τριπλή συνένωση”. Εξάλλου, την Τετάρτη, ο διευθύνων σύμβουλος της Γενικής, Α. Χασιώτης, δήλωσε ότι εξακολουθεί η αναζήτηση στρατηγικού εταίρου και ότι δεν υπάρχει ακόμη τίποτε το ανακοινώσιμο.

Τ. Ταμιευτήριο: Το ”ραντεβού” με τη Γενική
του Γ. Μαντέλα

Μια συνάντηση που ενδεχομένως να σημαίνει πολλά για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτήρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Μεταφορών, σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες.

Ο υπουργός Μεταφορών Χρ. Βερελής (πολιτικά υπεύθυνος για το Τ.Τ.) συναντήθηκε με την πρόεδρο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αν. Μπούμη και τον γενικό διευθυντή της Γενικής Τράπεζας, Γ. Τσαμουργκέλη, με τους οποίους και συζήτησε -μεταξύ άλλων συναφών σεναρίων- και το ενδεχόμενο ”τριπλής” συνένωσης του Ταμιευτηρίου με την Αττικής και τη Γενική.

Ως γνωστόν, η Γενική βρίσκεται προς αναζήτηση στρατηγικού εταίρου, ενώ την ίδια ώρα το Τ.Τ. και η Τράπεζα Αττικής ετοιμάζονται, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες και τις ενδείξεις, να συγχωνευτούν, παρότι τυπικά αναμένεται σχετική έκθεση ”σκοπιμότητας” από την Bank of America.

Σχετικά, ο διευθύνων σύμβουλος της Γενικής Τράπεζας, με δήλωση του το πρωί της Τετάρτης, τόνισε ότι ”εξακολουθεί η αναζήτηση στρατηγικού εταίρου” και ότι ”σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο και πολύ περισσότερο τίποτα ανακοινώσιμο”.

Η κεντρική ιδέα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, αφορά στο ενδεχόμενο επίλυσης των δυσκολιών της Γενικής (που εποπτεύεται από το υπουργείο Αμυνας) ως προς την αναζήτηση εταίρου, αλλά και την προώθηση της ανεπίσημης θέσης του υπουργού Μεταφορών, που φέρεται να υπέρ του μπλοκαρίσματος μιας ”ιδιωτικοποίησης” του Τ.Τ. για μεγάλο διάστημα.

Το euro2day.gr επικοινώνησε με αρκετές από τις ενδιαφερόμενες πλευρές. Καμία δεν επιβεβαιώσε το σενάριο, από την άλλη, όμως, όλες παραδέχθηκαν ότι το ραντεβού έγινε.

Ανεπίσημα, πάντως, κορυφαία διοικητική πηγή της μιας εκ των ενδιαφερομένων πλευρών εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για το αν και κατά πόσο μια τόσο σύνθετη πρωτοβουλία θα μπορούσε να προχωρήσει.

Κατα την ίδια πηγή, μια τόσο σύνθετη ”συνένωση” θα απαιτούσε ενδεχομένως και χρόνια για να λειτουργήσει ως ενιαία οντότητα, γεγονός πάντως που, όπως σχολιάζαν τρίτοι τραπεζικοί κύκλοι, δεν αποκλείεται να εξυπηρετεί εκείνους τους πολιτικούς σχεδιασμούς, οι οποίοι δεν συμβαδίζουν με την ιδιωτικοποίηση του Ταμιευτηρίου στο προσεχές μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v