ΟΛΠ-ΟΛΘ: Στο ΣτΕ προσέφυγε η ΟΜΥΛΕ

Νομικό μπλοκάρισμα στους διαγωνισμούς για την εκχώρηση των ΣΕΜΠΟ των λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης επιχειρεί η ΟΜΥΛΕ με προσφυγές στο ΣτΕ για ακύρωση των διακηρύξεων των διαγωνισμών.

ΟΛΠ-ΟΛΘ: Στο ΣτΕ προσέφυγε η ΟΜΥΛΕ
Νομικό μπλοκάρισμα στους διαγωνισμούς για την εκχώρηση των ΣΕΜΠΟ των λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης επιχειρεί η ΟΜΥΛΕ.

Χθες κατέθεσε προσφυγή στο ΣτΕ με την οποία ζητά να ακυρωθεί η διακήρυξη για το λιμάνι του Πειραιά, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ κ. Γεωργακόπουλος μιλώντας στο euro2day υποστήριξε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά νομικά ζητήματα τα οποία δημιουργούν προβλήματα στο διαγωνισμό» και εξέφρασε την άποψη ότι «έχουμε ισχυρό νομικό οπλοστάσιο για την υποστήριξη των θέσεων μας».

Πάντως, μετά την προσφυγή της ΟΜΥΛΕ και εφόσον είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εξέτασης της από το ΣτΕ δεν τίθεται ζήτημα αναστολής του διαγωνισμού, κάτι τέτοιο θα προϋπέθετε άλλη νομική διαδικασία, αν και ο κ. Γεωργακόπουλος δεν έκρυψε την πρόθεση της Ομοσπονδίας να εξετάσει κι αυτό το ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο, αν η ΟΜΥΛΕ δικαιωθεί στο ΣτΕ, ο διαγωνισμός ακόμη κι αν προχωρήσει, να ακυρωθεί στη συνέχεια, όπως έγινε και στο λιμάνι της Σμύρνης.

Αθ. Καλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v