Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CBS: Αύξηση πωλήσεων και κερδών στο α΄ τρίμηνο

Αύξηση των πωλήσεων κατά 10% με παράλληλη ενίσχυση των κερδών προ φόρων κατά 20% ανακοίνωσε η Cosmos Business Systems για το πρώτο τρίμηνο του 2003, ενώ για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα ενισχυθούν κατά 10%-15% και τα κέρδη προ φόρων κατά 10%.

CBS: Αύξηση πωλήσεων και κερδών στο α΄ τρίμηνο
Αύξηση των πωλήσεων αλλά και των κερδών ανακοίνωσε η Cosmos Business Systems AEBE, στην οποία συμμετέχουν με ποσοστό 47% οι εταιρίες Panafon Vodafone και Info-Quest, για το πρώτο τρίμηνο του 2003, ενώ με ανοδικό ρυθμό αναμένεται να κινηθούν τα μεγέθη και για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2003 κρίνονται ως ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση της τάξεως του 10% διαμορφούμενες στα 3,21 εκατ. ευρώ σε σχέση με 2,92 εκατ. ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2002.

Τα κέρδη προ φόρων στο τρίμηνο ενισχύθηκαν κατά 20% και ανήλθαν στις 150 χιλιάδες ευρώ, συγκριτικά με 125 χιλιάδες ευρώ του περυσινού πρώτου τριμήνου.

Αναφορικά με την πορεία της εταιρίας για το 2003, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, προβλέπεται ότι οι πωλήσεις θα σημειώσουν άνοδο της τάξεως του 10%-15%, με τα κέρδη προ φόρων να ενισχύονται κατά 10%.

Σε ό,τι αφορά την παρελθούσα χρήση, οι πωλήσεις της Cosmos Business Systems κατέγραψαν αύξηση 25,2% (μεγαλύτερη του αναμενομένου) και έφτασαν στα 12,104 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 9,67 εκατ. ευρώ του 2001.

Τα κέρδη προ φόρων και αποσβέσεων ανήλθαν στις 668 χιλιάδες ευρώ από 665 χιλιάδες ευρώ της προηγούμενης περιόδου.

Σημειώνεται ότι η εταιρία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών σε μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται λιγότερο από την κρίση που μαστίζει την αγορά.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια πάντα ανακοίνωση, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, τόσο κατά το 2002 όσο και κατά το 2003, η αγορά πληροφορικής παρουσιάζει μείωση από 5%–10% (αναλόγως του μελετητή).

Όσον αφορά στη χρηματοοικονομική θέση της, η Cosmos Business Systems συνεχίζει να έχει υψηλά χρηματικά διαθέσιμα και μηδενικό δανεισμό από τις τράπεζες.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Cosmos Business Systems AEBE προήλθε από την Cosmos Computers Α.Ε., η οποία ιδρύθηκε το 1988 και εξαγοράστηκε στο σύνολό της από τους νέους ιδιοκτήτες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2000, ενώ από τον Οκτώβριο του 2000 στην εταιρεία συμμετέχουν με ποσοστό 47% οι εισηγμένες στο Χ.Α. εταιρείες Vodafone Panafon AEET (24%) και Info-Quest AEBE (23%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v