Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξώδικο στον ΟΛΘ απέστειλαν ΕΒΕΘ, ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ

Εξώδικη απάντηση-διαμαρτυρία απέστειλαν στον ΟΛΘ το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Εξώδικο στον ΟΛΘ απέστειλαν ΕΒΕΘ, ΣΒΒΕ, ΣΕΒΕ
Εξώδικη απάντηση-διαμαρτυρία απέστειλαν στον ΟΛΘ το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος.

Το πλήρες κείμενο της εξωδίκου απάντησης-διαμαρτυρίας και πρόσκλησης έχει ως εξής:


" Για κάθε αρμόδιο Δικαστήριο και Αρχή

ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


1. Του εργοδοτικού σωματείου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος», που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη (Πλ. Μοριχόβου 1) και εκπροσωπείται νόμιμα
2. Του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης», που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη (Τσιμισκή 29) και εκπροσωπείται νόμιμα
3. Του εργοδοτικού σωματείου με την επωνυμία «Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος», που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη (Πλ. Μοριχόβου 1) και εκπροσωπείται νόμιμα

Π Ρ Ο Σ

Την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «ΟΛΘ Α.Ε.», που έχει έδρα στη Θεσσαλονίκη, εντός Λιμένος Θεσσαλονίκης (Προβλήτας 1ος) και εκπροσωπείται νόμιμα

------------------------------------

Α π α ν τ ο ύ μ ε στην από 28.3.2008 εξώδικη δήλωση – απάντηση της εταιρίας σας, που επιδόθηκε στο πρώτο από εμάς. Νομιμοποιούμαστε στην απάντηση αυτή, γιατί το σύνολο των 227 επιχειρήσεων, που σας απηύθυναν την από 13.3.2008 εξώδικη όχληση – διαμαρτυρία, είναι μέλη μας.

Αντιλαμβανόμαστε τους λόγους, που σας οδήγησαν στην εξώδικη δήλωση – απάντηση, αλλά δ ι α μ α ρ τ υ ρ ό μ α σ τ ε για το περιεχόμενό της, στο μέτρο που:

1. Αποκαλείτε τις επιχειρήσεις – μέλη μας «συκοφάντες» και «υβριστές» και τους απειλείτε, γεγονός, που είναι απαράδεκτο, ούτως ή άλλως, για μια ανώνυμη εταιρία, εισηγμένη στο ΧΑΑ, που επιθυμεί να συνεργάζεται αρμονικά με τους πελάτες της.

2. Ταυτίζεστε σε μεγάλο βαθμό με τους εργαζομένους σας, υιοθετώντας τα αιτήματά τους, ενώ πολύ καλά γνωρίζετε ότι, εξαιτίας της δικής τους συμπεριφοράς και των συγκεκριμένων πρακτικών που ακολουθούν, αδυνατείτε να παράσχετε το έργο, που σας ανέθεσε η Πολιτεία, κυρίως για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

3. Παραθέτετε σειρά ανακριβών στοιχείων, κυρίως σε σχέση με τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εξυπηρέτηση του επιχειρηματικού κόσμου, επιχειρώντας, άκομψα, να επιρρίψετε ευθύνες, που σας βαρύνουν, στους ώμους του.

4. Τέλος, και αυτό είναι η σημαντικότερη αιτίασή μας, υποκρίνεστε ότι αγνοείτε ότι έχετε προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στον επιχειρηματικό κόσμο, με πράξεις και παραλείψεις σας, που σας βαρύνουν, γιατί δεν προβλέψατε τις ευχερώς διαγνώσιμες αντιδράσεις των υπαλλήλων σας και παραμένετε, όπως εσείς, άλλωστε, εμμέσως, αλλά σαφώς, ομολογείτε, ανενεργείς και αδιάφοροι μπροστά στις καταστροφικές οικονομικές συνέπειες, που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας σας, οι επιχειρηματίες.

Οφείλουμε να σας κ α λ έ σ ο υ μ ε, διοίκηση και εργαζόμενους, να αναλογιστείτε τις ευθύνες σας και να μην οδηγήσετε την επιχειρηματική κοινότητα σε δυσπραγία και οικονομική υστέρηση, γιατί αυτό θα οδηγήσει και στην εμπορική απαξίωση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει, νόμιμα, την παρούσα σ΄ αυτήν που απευθύνεται, για να λάβει γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσής του.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v