Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Ανάληψη έργου 1,9 εκ. ευρώ για Κομισιόν

Η θυγατρική της Intracom, Intrasoft Int., ανέλαβε την υλοποίηση μίας εκ των σημαντικότερων εφαρμογών του προγράμματος παροχής ηλεκτρονικών κυβερνητικών υπηρεσιών της Κομισιόν, συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ και διάρκειας 4 ετών, μετά από διεθνή διαγωνισμό του Οργανισμού Επίσημων Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Intracom: Ανάληψη έργου 1,9 εκ. ευρώ για Κομισιόν
Η θυγατρική της Intracom, Intrasoft Int., ανέλαβε την υλοποίηση μίας εκ των σημαντικότερων εφαρμογών του προγράμματος παροχής ηλεκτρονικών κυβερνητικών υπηρεσιών (e-government) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, συνολικού προϋπολογισμού 1,9 εκατ. ευρώ και διάρκειας 4 ετών.

Το έργο ανέλαβε η Intrasoft μετά από συμμετοχή σε διεθνή διαγωνισμό του Οργανισμού Επίσημων Εκδόσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (OPOCE) που εδρεύει στο Λουξεμβούργο.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ελληνικής εταιρίας, το έργο ”Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο” (EU Bookshop) της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφορά στη δημιουργία ενός συστήματος πληροφορικής αδιάλειπτης λειτουργίας για την καταχώρηση και ανάκτηση πληροφοριών, τη σηματοδότηση και την απευθείας σύνδεση και διανομή των δημοσιεύσεων των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, το ”Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο” της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα λειτουργεί ως Διαδικτυακή Πύλη (Internet Portal), η οποία θα παρέχει στους τελικούς χρήστες (Ευρωπαίους πολίτες) και σε όλους τους συνεργάτες του OPOCE ένα κεντρικό σημείο πρόσβασης για την παρουσίαση και διάθεση των εκδόσεων και δημοσιεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το Ηλεκτρονικό Βιβλιοπωλείο θα προσφέρει την επιλογή προσωποποιημένων λειτουργιών, ώστε να ανταποκρίνεται με τον καλύτερο τρόπο στις ειδικές απαιτήσεις διαφορετικών ομάδων χρηστών, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων συνεργατών του OPOCE, (όπως οι βιβλιοπώλες, οι πράκτορες πωλήσεων και οι μεσίτες πληροφοριών), καθώς και επιστημόνων και επαγγελματιών του κλάδου, (όπως οι βιβλιοθηκoνόμοι, καταλογογράφοι κ.ά.).

Το σύστημα θα υποστηρίζει λογιστικές, στατιστικές και εμπορικές λειτουργίες για την ηλεκτρονική διάθεση των εκδόσεων και θα παρέχει ηλεκτρονικό Θησαυρό Όρων και άλλους μηχανισμούς για την ευέλικτη αναζήτηση των εκδόσεων σε 11 διαφορετικές γλώσσες (που ενδέχεται να φτάσουν τις 20 μέχρι τον Μάιο του 2004).

Η σχετική σύμβαση έργου έχει διάρκεια τεσσάρων ετών και η Intrasoft International θα είναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την επίβλεψη, ανάπτυξη, υλοποίηση και θέση σε λειτουργία του EU Bookshop, καθώς και για την παροχή σχετικών υπηρεσιών υποστήριξης, διαχείρισης, συντήρησης και εκπαίδευσης.

Ως πλατφόρμα ανάπτυξης του λογισμικού εφαρμογής έχει επιλεγεί το προϊόν Ever Suite, της γαλλικής εταιρίας Ever Team.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v