ΣΩΛΚ: Υπέρ των παλαιών μετόχων η αύξηση κεφαλαίου

Υπέρ των παλαιών μετόχων θα πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου της Σωληνουργεία Κορίνθου, σύμφωνα με πληροφορίες του www.euro2day.gr. Oι λόγοι της αύξησης είναι η μείωση των δανείων και η ολοκλήρωση των επενδύσεων.

ΣΩΛΚ: Υπέρ των παλαιών μετόχων η αύξηση κεφαλαίου
Υπέρ των παλαιών μετόχων θα πραγματοποιηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με μετρητά της εταιρίας Σωληνουργεία Κορίνθου, σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day.gr.

Συγκεκριμένα, πηγές της εταιρίας Βιοχάλκο, που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Σωληνουργεία, ανέφεραν πως στόχος της αύξησης κεφαλαίου είναι η βελτίωση της εικόνας της εταιρίας μετά την ανάληψη της πλειοψηφίας των μετοχών από τον μεγάλο μεταλλουργικό όμιλο.

Όσον αφορά στο ύψος της αύξησης, το ίδιο στέλεχος αναφέρει ότι θα εξαρτηθεί από το πώς θα έχει διαμορφωθεί η κατάσταση της εταιρίας μέχρι τη γενική συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 30/6.

Ειδικότερα, στόχος της επένδυσης είναι η μείωση των υπέρογκων δανείων και η επιτυχής ολοκλήρωση των επενδύσεων που περαιώνονται στη Θίσβη.

Ένας επίσης σημαντικός λόγος της αύξησης κεφαλαίου είναι το γεγονός ότι η άσχημη εικόνα της εταιρίας πλήτει και την αξιοπιστία της προς τους πελάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνολικές υποχρεώσεις της εταιρίας ανέρχονται στο ποσό των 230,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο συνολικός τραπεζικός δανεισμός της εταιρίας την 31/12/2002 ανέρχεται σε 186 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 101 εκατ. ευρώ αφορούν σε βραχυπρόθεσμο δανεισμό, 64 εκατ. ευρώ σε μακροπρόθεσμο δανεισμό και 21 εκατ. ευρώ σε δόσεις μακροπρόθεσμων δανείων με λήξη εντός του 2003.

Επίσης, επί της ακινήτου περιουσίας της εταιρίας υφίστανται υποθήκες και προσημειώσεις υπέρ τραπεζών, συνολικού ύψους 86 εκατ. ευρώ.

Η εταιρία αναφέρει ότι το συνολικό ύψος των τοκοχρεολυσίων που θα καταβάλει για τη χρήση 2003 εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 33 εκατ. ευρώ. Επίσης, τονίζει ότι βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για την ανανέωση μέρους του ως άνω ποσού, που αφορά σε μακροπρόθεσμο δάνειο ύψους 17,6 εκατ. ευρώ, το οποίο λήγει στα τέλη του 2003.

Π. Μπάρκας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v