Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Profile: Συμφωνία συνεργασίας με την Barra

Στη σύναψη συνεργασίας για την αντιπροσώπευση και τη διάθεση των προϊόντων της Barra για την ελληνική αγορά, αλλά και για μια σειρά διεθνών αγορών, προχώρησε η Profile, η οποία φιλοδοξεί να εισέλθει δυναμικά μεταξύ άλλων και σε αγορές των Βαλκανίων.

Profile: Συμφωνία συνεργασίας με την Barra
Νέα διεθνή συνεργασία σύναψε η Profile, η οποία εκτιμάται, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, ότι θα προσδώσει μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης στην ελληνική αλλά και στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, η συνεργασία αφορά στην αντιπροσώπευση και τη διάθεση των προϊόντων της Barra Inc., της μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρίας στον χώρο των συστημάτων investment risk management & analytics (διαχείριση επενδυτικού κινδύνου), στην ελληνική αγορά αλλά και σε μία σειρά διεθνών αγορών όπου η Profile φιλοδοξεί να εισέλθει δυναμικά, όπως αυτές της Τουρκίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Κύπρου, των υπόλοιπων βαλκανικών χωρών, καθώς και για τις Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία.

Η Barra, με έδρα το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια, αποτελεί τον ηγέτη στον χώρο των συστημάτων διαχείρισης επενδυτικού κινδύνου για περισσότερο από 25 χρόνια, πρωτοπορώντας με προϊόντα που θέτουν τα διεθνή standards στον τομέα αυτό.

Σημειώνεται πως τα έσοδα της Barra για το 2003 αναμένεται να ανέλθουν στα 124,1 εκατ. δολάρια, ενώ η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται στον δείκτη Nasdaq.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η σύναψη αποκλειστικής συνεργασίας με την Profile αναμένεται να προσφέρει στην τελευταία σημαντικά πλεονεκτήματα ανάπτυξης, αφού της δίνει τη δυνατότητα να επεκταθεί δυναμικά στον τομέα των συστημάτων risk management, που γνωρίζει παγκοσμίως σημαντική ανάπτυξη λόγω των ρευστών συνθηκών που επικρατούν στο διεθνές οικονομικό περιβάλλον και των αλλαγών που επιφέρει η διεθνοποίηση των αγορών.

Η Profile έτσι συμπληρώνει αποτελεσματικά την γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει στην αγορά και στους πελάτες της.

Τα συστήματα της Barra έχουν ήδη παρουσία στην ελληνική αγορά, αφού εγκαταστάσεις συστημάτων της υπάρχουν ήδη στην Εθνική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα, ΕΤΕΒΑ, Τράπεζα Επενδύσεων, Εμπορική Asset Management, Διεθνική, Intertrust Αμοιβαία Κεφάλαια.

Σημειώνεται πως η Barra ανακοίνωσε πρόσφατα δύο νέα προϊόντα: το BarraOne, που αποτελεί τον εξελιγμένο συνδυασμό των δύο γνωστών συστημάτων Barra Cosmos & Barra Aegis, καθώς και το BarraCredit, που αφορά σε μοντέλα αποτίμησης κινδύνου εταιρικών και κρατικών ομολόγων (Global Credit Risk Model).

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η Profile σήμερα ηγείται ενός σχήματος πέντε εταιριών, προσφέροντας ολοκληρωμένες και αξιόπιστες λύσεις σε εταιρίες κάθε μεγέθους.

Οι εταιρίες του ομίλου Profile εξειδικεύονται σε συγκεκριμένους τομείς πληροφορικής, ενώ οι εταιρίες που συνθέτουν τον όμιλο Profile είναι η Profile Cyprus Ltd, η οποία έχει αναλάβει την προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών της μητρικής εταιρίας στην Κύπρο, η Analysis A.E., η οποία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μηχανογράφησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα εξασφαλίζοντας παράλληλα και την πλήρη τεχνική υποστήριξή τους, η εταιρία BECOM A.E., η οποία αναλαμβάνει την ανάπτυξη της πλήρους εταιρικής παρουσίας στο Διαδίκτυο, και η εταιρία CIF ΕΠΕ, η οποία αναπτύσσεται με το επιχειρηματικό μοντέλο του franchising και έχει εξελιχθεί σε σημαντικό δίκτυο εκπαιδευτικών κέντρων πληροφορικής και επιχειρησιακών σεμιναρίων σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v