Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Το 2012 ολοκληρώνεται ο ΑΣΠ Μυτιλήνης

Το χώρο που θα εγκατασταθεί ο νέος Αυτόνομος Σταθμός Παραγωγής (ΑΣΠ) ηλεκτρικού ρεύματος στη Μυτιλήνη, ο οποίος θα ολοκληρωθεί το 2012, επισκέφθηκε στις 4-5/4, κλιμάκιο της ΔΕΗ με επικεφαλής τον κ. Τάκη Αθανασόπουλο.

ΔΕΗ: Το 2012 ολοκληρώνεται ο ΑΣΠ Μυτιλήνης
Το χώρο που πρόκειται να εγκατασταθεί ο νέος Αυτόνομος Σταθμός Παραγωγής (ΑΣΠ) ηλεκτρικού ρεύματος στη Μυτιλήνη επισκέφθηκε το διήμερο 4-5 Απριλίου, κλιμάκιο της ΔΕΗ με επικεφαλής τον κ. Τάκη Αθανασόπουλο.

Τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Τάκη Αθανασόπουλο, συνόδευαν ο αντιπρόεδρος κ. Νίκο Χατζηαργυρίου, οι γενικοί διευθυντές Παραγωγής κ. Αβραάμ Μιζάν και Μεταφοράς κ. Δημήτρη Μπουσδέκη και άλλα διευθυντικά στελέχη της Επιχείρησης.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης το κλιμάκιο ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν τις δραστηριότητες της Επιχείρησης στο νησί και μετείχε σε σύσκεψη με τον Νομάρχη Λέσβου κ. Παύλο Βογιατζή και εκπροσώπους φορέων για την οριστική επίλυση των προβλημάτων επάρκειας που αντιμετωπίζει η Μυτιλήνη με την κατασκευή ενός νέου Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής (ΑΣΠ) ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Τάκης Αθανασόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση της ΔΕΗ για τον χώρο εγκατάστασης του νέου εργοστασίου που θα λύσει οριστικά τα προβλήματα ηλεκτροδότησης του νησιού. Η νέα Μονάδα θα είναι προηγμένης τεχνολογίας ισχύος 120MW και θα κατασκευασθεί τηρώντας όλους τους προβλεπόμενους περιβαλλοντικούς όρους, ενώ η κατασκευή της αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2012.

Η τοποθεσία που έχει επιλεγεί βρίσκεται μακριά από κατοικημένες περιοχές. σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από το Μανταμάδο και δεν θα προκαλεί οποιαδήποτε περιβαλλοντική ή αισθητική όχληση, αφού η νέα μονάδα θα είναι ορατή μόνο από τη θάλασσα.

Το κλιμάκιο της ΔΕΗ επισκέφθηκε το χώρο που πρόκειται να εγκατασταθεί το νέο εργοστάσιο στην περιοχή Σαρακήνα και εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την επιλεγείσα τοποθεσία καθώς πληροί όλες τις απαιτούμενες τεχνικές και περιβαλλοντικές προδιαγραφές. Στη συνέχεια το κλιμάκιο με επικεφαλής τον κ. Τάκη Αθανασόπουλο συναντήθηκε με το Δήμαρχο Μανταμάδου κ. Στέφανο Αποστόλου και το Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Αθανάσιο Γιακαλή.

Η πραγματοποίηση της σχετικής επένδυσης αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής στην οποία θα εγκατασταθεί ο νέος ΑΣΠ, αφού θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και εισοδήματα τόσο κατά το στάδιο εκτέλεσης του σχετικού έργου όσο και για όλα τα χρόνια λειτουργίας της νέας μονάδας.

Μετά την οριστικοποίηση της χωροθέτησης του νέου ΑΣΠ θα ξεκινήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες για την κατά το δυνατόν ταχύτερη έναρξη των έργων κατασκευής των Γραμμών Μεταφοράς και υποδομών που απαιτούνται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v