Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιntralot: Εξαγορά της Slovenske Loterie

Η Ιntralot υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 51% της Slovenske Loterie, εταιρεία που εδρεύει στη Σλοβακία και λειτουργεί τερματικά Βιντεολόττο (VLTs) καθώς και αυτοματοποιημένες ρουλέτες.

Ιntralot: Εξαγορά της Slovenske Loterie
Η Ιntralot υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 51% της Slovenske Loterie, εταιρεία που εδρεύει στη Σλοβακία και λειτουργεί τερματικά Βιντεολόττο (VLTs) καθώς και αυτοματοποιημένες ρουλέτες, έχοντας σχετικές άδειες από το Υπουργείο Οικονομικών της Σλοβακίας.
 
Η Ιntralot  έχει δικαίωμα να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία μέχρι 81%, μέσω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης στα επόμενα 2 χρόνια.

Επιπλέον, μέσω αυτής της συναλλαγής η Ιntralot θα αποκτήσει αποκλειστική πρόσβαση σε όλα τα δικαιώματα της τεχνολογικής ιδιοκτησίας της Tornado s.r.o., εταιρείας που αναπτύσσει λογισμικό που σχετίζεται με συστήματα επίβλεψης και παιχνίδια. Απολαμβάνοντας τα πλεονεκτήματα της πρωτοποριακής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας της Ιntralot, η Slovenske Loterie αναμένεται να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της και σταδιακά να ηγηθεί της τοπικής αγοράς.

Η συνολική αξία της συναλλαγής αναμένεται ανέλθει σε 3,1 εκατ. ευρώ, που θα προέρχονται κυρίως από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, από την οποία θα παραιτηθούν του δικαιώματος συμμετοχής τους οι υφιστάμενοι μέτοχοι. Η ολοκλήρωση της συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις ρυθμιστικούς ελέγχους και εγκρίσεις.

Η Slovenske Loterie ιδρύθηκε το Μάρτιο του 1998, με στόχο την ανάπτυξη και διαχείριση ενός εθνικού δικτύου Βιντεολόττο. Είναι ιδιωτική εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται τερματικά Βιντεολόττο (VLT®) σε περισσότερα από 300 σημεία σε ολόκληρη τη Σλοβακία, αναπτύσσοντας το δίκτυό της κυρίως σε παμπ και εξειδικευμένα καταστήματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών. Τα προϊόντα της Slovenske Loterie περιλαμβάνουν περίπου 600 αδειοδοτημένα και ιδιόκτητα τερματικά που προσφέρουν περισσότερα από 30 διαφορετικά παιχνίδια. Η εταιρεία είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές τερματικών Βιντεολόττο στη χώρα και ιδιοκτήτης του κατοχυρωμένου εμπορικού σήματος (trademark) VLT® στη Σλοβακία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ιntralot Κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος δήλωσε : «Με τη συγκεκριμένη εξαγορά η Ιntralot εδραιώνει την παρουσία της στη Σλοβακία, μία χώρα η οποία έχει στρατηγική θέση στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία στοχεύει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της Slovenske Loterie, εμπλουτίζοντας την γκάμα των παιχνιδιών της και αναπτύσσοντας περαιτέρω το υπάρχον δίκτυο. Η παρουσία της Ιntralot στην υποσχόμενη αγορά της Σλοβακίας θα ευεργετήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, με τον πιο υπεύθυνο κοινωνικά τρόπο.»

Η Σλοβακία έχει πληθυσμό 5,5 εκατομμύρια κατοίκους, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν φτάνει τα 17,500 δολάρια, σημειώνοντας μία αύξηση της τάξης του 8,7% το 2007, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις θα συνεχίσει την αυξητική του πορεία. Η χώρα απολαμβάνει ένα σταθερό μακρο-οικονομικό περιβάλλον, έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004 και προβλέπεται να υιοθετήσει το ευρώ ως εθνικό νόμισμα το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v