Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Αναμένει έκτακτα κέρδη 60 εκατ. δολ.

Έκτακτα κέρδη έως και 60 εκατ. δολάρια ενδέχεται να εγγράψει εντός του 2008 ο όμιλος Μυτιληναίου από τα σερβικά ορυχεία χαλκού RTB Bor, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters όπου επικαλείται πηγές από την ελληνική εταιρία.

Μυτιληναίος: Αναμένει έκτακτα κέρδη 60 εκατ. δολ.
Έκτακτα κέρδη έως και 60 εκατ. δολάρια ενδέχεται να εγγράψει εντός του 2008 ο όμιλος Μυτιληναίου από τα σερβικά ορυχεία χαλκού RTB Bor σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters όπου επικαλείται πηγές από την ίδια την ελληνική εταιρία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις εξαγοράς της σερβικής εταιρίας από την αυστριακή A-TEC λόγω της εκκρεμότητας με την Μυτιληναίος.

Η Μυτιληναίος έχει καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της RTB Bor σε ελληνικό δικαστήριο λόγω προηγούμενης οφειλής της σερβικής εταιρίας.

«Οι ζημιές έχουν διαγραφεί τα προηγούμενα χρόνια και το ποσόν θα αποτελέσει έκτακτα κέρδη εντός της εφετινής χρήσης», αναφέρει πηγή εντός της Μυτιληναίος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ελληνικός όμιλος αμφισβητεί εδώ και οκτώ χρόνια τη νομιμότητα της πώλησης των ορυχείων, σημειώνοντας ότι τα έσοδα από μια πιθανή εξαγορά θα κατευθύνονταν στην σερβική κυβέρνηση και όχι στους πιστωτές της Bor, όπως η Μυτιληναίος.

"Η Σερβία θα πρέπει να λύσει την εκκρεμότητα με τη Μυτιληναίος εάν επιθυμεί να κλείσει το ζήτημα με την πώληση της Bar".    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v