Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Ενδιαφέρον για Opet/Aygaz Bulgaria

Την πώληση της ενεργειακής θυγατρικής της στην Βουλγαρία, Opet/Aygaz Bulgaria, προωθεί η τουρκική KOC Holdings, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, που φέρουν τα Ελληνικά Πετρέλαια μεταξύ των ενδαφερομένων.

ΕΛΠΕ: Ενδιαφέρον για Opet/Aygaz Bulgaria
Σε διακοπή των δραστηριοτήτων της στην Βουλγαρία, με την πώληση της ενεργειακής θυγατρικής της Opet/Aygaz Bulgaria, πρόκειται να προχωρήσει η τουρκική KOC Holdings, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου.

Όπως αναφέρεται, πιθανοί αγοραστές της βουλγαρικής θυγατρικής είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ρωσική Lukoil και η αυστριακή OMV.

Η Opet/Aygaz Bulgaria ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2003 ως κοινοπραξία της Opet και της Aygaz, δυο εκ των μεγαλυτέρων ενεργειακών εταιρειών της KOC Holding. Η εταιρεία διαθέτει 17 πρατήρια καυσίμων στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της KOC Holding, η αποεπένδυση γίνεται στο πλαίσιο της απόφασης της τουρκικής εταιρείας να επικεντρώσει τις δραστηριότητές της στην εσωτερική αγορά της Τουρκίας, ενώ ως αιτία της αποχώρησης από την Βουλγαρία αναφέρεται η δυσμενής κατάσταση της βουλγαρικής αγοράς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v