Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΘ: Αναζητά επενδυτή για real estate

Τη σύσταση θυγατρικής εντός των προσεχών ημερών και την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή ή τη δημιουργία κοινοπραξίας με επενδυτές εξήγγειλε η Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης. Οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της για τουριστικές και εμπορικές δραστηριότητες και εξαγγέλθηκαν στα πλαίσια εταιρικής ημερίδας, στις 4/6 στα Σκόπια.

ΟΛΘ: Αναζητά επενδυτή για real estate
Τη σύσταση θυγατρικής εντός των προσεχών ημερών και την αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή ή τη δημιουργία κοινοπραξίας με επενδυτές εξήγγειλε η Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της για τουριστικές και εμπορικές δραστηριότητες και εξαγγέλθηκαν στα πλαίσια εταιρικής ημερίδας, στις 4/6 στα Σκόπια.

Αναλυτικότερα, στην ημερίδα με θέμα ”Νέες προοπτικές συνεργασίας με το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης” ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ κύριος Απόστολος Γενίτσαρης, ο Διευθυντής της Ελευθέρας Ζώνης κύριος Ιωάννης Ζαβελάκης, η Διευθύντρια Οικονομικού κυρία Αναστασία Βόσκα και ο Υπεύθυνος του Γραφείου Σχέσεων με τους Επενδυτές κύριος Μιλτιάδης Αρβανιτίδης παρουσίασαν τις προοπτικές της εταιρίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες - δυνατότητες συνεργασίας που δημιουργούνται από αυτές.

Ειδικότερα έγινε εκτενής αναφορά στις νέες δραστηριότητες που εισέρχεται η ΟΛΘ ΑΕ και συγκεκριμένα στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της εταιρίας και τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου.

Επίσης παρουσιάσθηκαν οι δυνατότητες που παρέχει η Ελευθέρα Ζώνη του λιμένος της Θεσσαλονίκης και οι προσπάθειες της διοίκησης για τον θεσμικό και λειτουργικό εκσυγχρονισμό της εταιρίας.

Για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, αναφέρθηκε ότι, πρόκειται για ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο της ΟΛΘ ΑΕ που έχει ως στόχο την αξιοποίηση έκτασης περίπου 400 στρεμμάτων (1η και 2η προβλήτα και χώρος όπισθεν αυτών), για τουριστικές και εμπορικές δραστηριότητες.

Για την πραγματοποίηση της παραπάνω επένδυσης η ΟΛΘ ΑΕ θα συστήσει εντός των προσεχών ημερών θυγατρική εταιρία, μέσω της οποίας θα επενδύσει μέρος των διαθεσίμων της που ανέρχονται σε 40 εκατ. ευρώ και θα αναζητήσει στρατηγικό επενδυτή ή θα δημιουργήσει κοινοπραξίες με επενδυτές.

Η ανάπτυξη η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά τα πρότυπα άλλων λιμένων, ιδιαίτερα μετά την εμπειρία που απέκτησε η ΟΛΘ ΑΕ με την επίσκεψη στελεχών της στο λιμάνι του Cape Town της Νοτίου Αφρικής, έχει ως στόχο τον αρμονικό συνδυασμό των λιμενικών με τις μη λιμενικές δραστηριότητες και τη συμπληρωματική δράση λιμένος και πόλης. Φιλοδοξία της διοίκησης είναι να μετατραπεί ο χώρος σε έναν από τους μεγαλύτερους τουριστικούς πόλους της ευρύτερης περιοχής.

Η παραπάνω επένδυση, πέραν των οικονομικών (αύξηση του κύκλου εργασιών και κερδοφορίας της ΟΛΘ ΑΕ) και κοινωνικών (δημιουργία νέων θέσεων εργασίας) αποτελεσμάτων, θα συμβάλει στην εμπορική, τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και θα εδραιώσει το μητροπολιτικό ρόλο της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια. Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, τα προβλεπόμενα για το έτος 2003 έσοδα της εταιρείας ανέρχονται σε 45 εκατομμύρια ευρώ και τα αποτελέσματα προ φόρων σε 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα έσοδα από πωλήσεις υπηρεσιών ανήλθαν στα 9,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων της ΟΛΘ ΑΕ έφθασαν στα 0,6 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνοντας αντιστοίχως αύξηση της τάξης του 7,15% και 12,03% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2002.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επιχειρηματίες και επενδυτές του εμπορικού και οικονομικού τομέα, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας των Σκοπίων κύριος Α. Petrusev και ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στην ΠΓΔΜ κύριος Ιωάννης Οικονόμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v