Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Αγορά δεξαμενόπλοιου έναντι 10,7 εκατ. ευρώ

Το δεξαμενόπλοιο ”Ειρήνη” εξαγόρασε η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια από θυγατρική της κρατικής εταιρίας του Ντουμπάι, έναντι του ποσού των 10,7 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του επενδυτικού της προγράμματος.

ΕΛΠΕ: Αγορά δεξαμενόπλοιου έναντι 10,7 εκατ. ευρώ
Σε εξαγορά νέου δεξαμενόπλοιου έναντι του ποσού των 10,7 εκατ. ευρώ προχώρησε η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, στο πλαίσιο υλοποίησης του επενδυτικού της προγράμματος.

Το δεξαμενόπλοιο ”Ειρήνη” πρόκειται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να καλύψει τις ανάγκες της εταιρίας για μεταφορά λευκών προϊόντων από τον Ασπρόπυργο στη Θεσσαλονίκη και στο λιμάνι BAR του Μαυροβουνίου.

Το νέο δεξαμενόπλοιο της εταιρίας διαθέτει διπλό τοίχωμα και πυθμένα, έχει ολική χωρητικότητα 9.094 κόρων, πλάτος 2,38 μέτρα, ολικό μήκος 136,931 μέτρα, ενώ νηολογήθηκε στο λιμάνι του Πειραιά.

Το Δ/Π Ειρήνη ναυπηγήθηκε το 1995 και μέχρι την αγορά του από τον όμιλο της Ελληνικά Πετρέλαια άνηκε στην εταιρία Pride Shipping Company, 100% θυγατρική της κρατικής εταιρίας του Ντουμπάι, Dubai Shipping Co.

Η αγορά του Δ/Π Ειρήνη έγινε μέσω της κατά 100% θυγατρικής των ΕΛΠΕ, Ελληνικά Πετρέλαια – Απόλλων Ναυτική Εταιρία που ιδρύθηκε στις 30 Απριλίου 2003.

Το Δ/Π κατασκευάστηκε για να μεταφέρει λευκά φορτία πετρελαίου και χημικά προϊόντα, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι διαθέτει τις προδιαγραφές για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος από ρύπανση πετρελαιοειδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v