Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Μήνυση κατά Βουρλούμη από ΟΜΕ-ΟΤΕ

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Π. Βουρλούμη καταθέτει αυτή τη στιγμή η ΟΜΕ-ΟΤΕ, μετά την ενέργειά του να επιχειρήσει ρήγμα στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για την Δευτέρα 7 Απριλίου.

  • του Ηλία Ντράλλου
ΟΤΕ: Μήνυση κατά Βουρλούμη από ΟΜΕ-ΟΤΕ
Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του διευθύνοντος συμβούλου και προέδρου του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη καταθέτει αυτή τη στιγμή η ομοσπονδία εργαζομένων (ΟΜΕ-ΟΤΕ), μετά την ενέργειά του να επιχειρήσει ρήγμα στην απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για την Δευτέρα 7 Απριλίου.

Ο κ. Βουρλούμης με ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στο σύνολο του προσωπικού, κάλεσε τους εργαζομένους που επιθυμούν να εργαστούν αλλά δεν μπορούν λόγω των μέτρων περιφρούρησης που λαμβάνουν οι απεργοί, να ενημερώσουν την εταιρία προκειμένου να τους καταβάλει το ημερομίσθιο.

Ο πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ κ. Κούτρας δήλωσε ότι με την κίνηση αυτή η διοίκηση υπονομεύει την συνδικαλιστική δράση και βάλει κατά του δικαιώματος της απεργίας.

Η μηνυτήρια αναφορά βασίζεται στον νόμο 1264 για «παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης από την εργοδοσία». Η ομοσπονδία των εργαζομένων θα καταθέσει επίσης συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά για συκοφαντική δυσφήμηση, με αφορμή παλαιότερη ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού, βάσει της οποίας χαρακτήριζε συμπτωματική την καταστροφή τεσσάρων οχημάτων της εταιρίας κατά την διάρκεια απεργίας των εργαζομένων.

Η διοίκηση του Οργανισμού απαντώντας στην μηνυτήρια αναφορά της ΟΜΕ-ΟΤΕ, επεσήμανε ότι «κάθε εργαζόμενος έχει δικαίωμα στην απεργία αλλά και στην εργασία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v