Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fund για χρυσό από την EFG Eurobank

Fund που θα επενδύει σε χρυσό ξεκινά η EFG Eurobank σε συνεργασία με τον Αμερικανό hedge fund manager, D. Tice, και μέσω της λονδρέζικης, EFG Eurobank Private Bank, θυγατρικής της EFG Eurobank Ελβετίας. Σύμφωνα με δημοσίευμα των ”Financial Times”, το fund θα ονομάζεται Prudent Global Gold.

Fund για χρυσό από την EFG Eurobank
Fund που θα επενδύει σε χρυσό ξεκινά η EFG Eurobank σε συνεργασία με τον Αμερικανό hedge fund manager, D. Tice, και μέσω της λονδρέζικης, EFG Eurobank Private Bank, θυγατρικής της EFG Eurobank Ελβετίας.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των ”Financial Times”, το fund που θα ονομάζεται Prudent Global Gold, θα επενδύει σε μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης μετοχές χρυσωρυχείων, οι οποίες εκτιμάται ότι δεν έχουν διερευνηθεί αρκετά και είναι υποτιμημένες.

Οπως εξάλλου αναφέρει το δημοσίευμα, fund σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το 40% των assets για σορτάρισμα μετοχών.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Tice διαχειρίζεται το Prudent Bear Hedge, το αμερικανικό HF, που πέρσι εμφάνισε την καλύτερη απόδοση στην Ευρώπη. ”Οι επενδυτές”, τόνισε ο ίδιος, ”ψάχνουν να βρουν τρόπους εξασφάλισης των χρημάτων τους σε περίπτωση υποχώρησης των χρηματιστηρίων”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v