Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι απαντά ο Κόκκαλης για το Ρωσικό Λόττο

Σε δηλώσεις για το Ρωσικό Λόττο προχώρησε ο πρόεδρος της Intracom, Σ. Κόκκαλης, ύστερα από την έγκληση του ”εμφανιζόμενου Ελληνα εκπροσώπου” του ρωσικού οργανισμού NFS στις 5/6/2003, παραθέτοντας το ιστορικό της συνεργασίας από το 1993 μέχρι τις πρόσφατες εξελίξεις. Στα 0,20 ευρώ το μέρισμα για το 2002.

Τι απαντά ο Κόκκαλης για το Ρωσικό Λόττο
Σε δηλώσεις για το Ρωσικό Λόττο προχώρησε ο πρόεδρος της Intracom, κ. Σ. Κόκκαλης, ύστερα από την έγκληση του ”εμφανιζόμενου Ελληνα εκπροσώπου” του ρωσικού οργανισμού NFS, στις 5/6/2003.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τον Ιούνιο του 1993 υπεγράφη μεταξύ του NFS και της ελβετικής εταιρίας Sectro σύμβαση για την προμήθεια μηχανών και εξοπλισμού γενικότερα, παραγωγής Intracom, οι οποίες θα εξυπηρετούσαν τις ανάγκες της ρωσικής εταιρείας Olympic Lottery, για τη λειτουργία της λοταρίας του Lotto Million στη Ρωσία.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ενώ η σύμβαση εκτελείτο κανονικά από τα μέρη, εντελώς αιφνίδια, τον Ιούνιο του 1995, το NFS διέκοψε μονομερώς και αναίτια την εκτέλεση των συμβατικών του υποχρεώσεων, προβαίνοντας σε παράνομη καταγγελία της.

Ωστόσο, μετά την πάροδο τριών ετών, κατά τα οποία το NFS ουδέποτε προέβαλε οποιαδήποτε απαίτηση κατά της SECTRO ή άλλου προσώπου, στα τέλη του 1998 εμφανίστηκε ζητώντας από την παραπάνω εταιρία την καταβολή ποσού 15 εκατ. δολαρίων που της είχαν δοθεί ως προκαταβολή από τη σύμβαση.

Κατόπιν αυτού, η Sectro κατέφυγε στην προβλεπόμενη διαιτητική διαδικασία, ενώπιον του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου της Γενεύης, ζητώντας να αναγνωρισθεί ότι δεν οφείλει οποιοδήποτε ποσό στον NFS, καθώς και την καταβολή αποζημίωσης για την παράνομη καταγγελία της σύμβασης.

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο, με την από 29/6/2001 απόφασή του, απέρριψε όλες τις αιτιάσεις του NFS, δεχόμενο τη θέση της Sectro, επέβαλε δε στη ρωσική πλευρά όλα τα δικαστικά έξοδα.

Μετά την οριστική αυτή απόφαση, το NFS επιχείρησε να ποινικοποιήσει τη διαφορά, καταθέτοντας μήνυση κατά της ίδιας εταιρείας, της Sectro, ισχυριζόμενο ότι το έγγραφο του NFS (υπογεγραμμένο από τον τότε πρόεδρό του B. Fiodorov), το οποίο, μεταξύ άλλων είχε υποβληθεί στην διαιτησία, ήταν πλαστό.

Οι αρμόδιες ελβετικές δικαστικές αρχές διέταξαν πραγματογνωμοσύνη, υπό τη μορφή της γραφολογικής εξέτασης, η οποία απέδειξε ότι το έγγραφο ήταν γνήσιο. Κατόπιν τούτου δε, η υπόθεση τέθηκε αμετάκλητα στο αρχείο.

Οπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, σήμερα το NFS, ”με πρωταγωνιστές κάποιους Ελληνες ”ενδιαφερόμενους” που εμφανίζονται, όλως περιέργως, ως εκπρόσωποι ή μάρτυρες υπεράσπισης ενός δήθεν κρατικού οργανισμού που πλέον δεν έχει καμιά δραστηριότητα, επαναφέρουν θρασύτατα τους ίδιους ακριβώς ισχυρισμούς στην Ελλάδα”.

”Σημειώνεται”, συνεχίζει η ανακοίνωση, ”ότι πρόκειται για τους ίδιους Ελληνες που παρουσιάστηκαν στις διαδικασίες στην Ελβετία και οι ίδιοι που εμφανίστηκαν εδώ, ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον μου, στην υπόθεση που εκκρεμεί σήμερα.

Παρά το ότι έχει περάσει μία δεκαετία πλέον από τα περιστατικά που ψευδώς περιγράφουν στην έγκλησή τους, παρά το γεγονός ότι περιφέρουν από χώρα σε χώρα τους θλιβερούς εκβιασμούς τους, εισπράττοντας μόνον απορρίψεις και ήττες, δεν διστάζουν να μου επιτίθενται προσωπικά.

Είναι εμφανές ότι δεν το πράττουν τυχαία, αυτήν τη χρονική στιγμή, αφού αποκλειστικός τους στόχος είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις εις βάρος μου και να επηρεάσουν τους Ελληνες δικαστές οι οποίοι έχουν ήδη ερευνήσει, βάσει στοιχείων για όλα τα παραπάνω, τους αβάσιμους ισχυρισμούς τους”.

Η ανακοίνωση καταλήγει, αναφέροντας ότι ”αυτοί οι κύριοι και όσοι κρύβονται πίσω τους πρέπει να καταλάβουν ότι οι άθλιες αυτές πρακτικές δεν θα καταφέρουν, ούτε να με πτοήσουν προσωπικά, ούτε να πλήξουν την προσφορά μου στη χώρα. Και ας μην επιχαίρουν, διότι σύντομα θα βρεθούν στη δεινή θέση να λογοδοτήσουν για τις ανέντιμες πράξεις τους”.

Τέλος και αναφορικά με το ύψος του μερίσματος για τη χρήση του 2002, σημειώνεται πως ανέρχεται στα 0,20 ευρώ ανά μετοχή, διαμορφώνοντας τη μερισματική απόδοση στα 3,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v