Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιατρικό Αθηνών: Τα σχέδια για Παιανία-Βουκουρέστι

Την ίδρυση νοσηλευτικών μονάδων και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων πέραν της Ρουμανίας καθώς και την ανέγερση εξειδικευμένων νοσηλευτικών μονάδων στην Παιανία εξετάζει η διοίκηση της Ιατρικό Αθηνών.

  • του Χρήστου Κίτσιου
Ιατρικό Αθηνών: Τα σχέδια για Παιανία-Βουκουρέστι

Την ίδρυση νοσηλευτικών μονάδων και σε άλλες χώρες των Βαλκανίων πέραν της Ρουμανίας η οποία έχει ήδη προαναγγελθεί, καθώς και την ανέγερση νοσηλευτικών μονάδων στην Παιανία που θα προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες, συμπληρωματικές σε αυτές που διαθέτουν οι υφιστάμενες κλινικές του ομίλου, εξετάζει η διοίκηση της Ιατρικό Αθηνών.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την έκθεση διαχείρισης που συνοδεύει τις οικονομικές καταστάσεις 2007, η διοίκηση του ομίλου εξετάζει την ίδρυση νοσηλευτικών μονάδων και σε άλλες βαλκανικές χώρες πέραν της Ρουμανίας, χωρίς να υπεισέρχεται σε λεπτομέρειες. Σημειώνει απλώς ότι κριτήριο αποτελεί η ύπαρξη ζήτησης για ποιοτικές υπηρεσίες υγείας που να μην καλύπτεται από αντίστοιχη προσφορά.

Όσον αφορά στη Ρουμανία, όπου το Ιατρικό έχει ανακοινώσει ήδη τη δρομολόγηση επενδυτικού σχεδίου για τη δημιουργία στο Βουκουρέστι νοσοκομείου 150 κλινών με δυνατότητα επέκτασής τους στις 200, προϋπολογισμού 24 εκατ. ευρώ, η έκθεση διαχείρισης αναφέρει ότι η κλινική προβλέπεται να ολοκληρωθεί και να αρχίσει να λειτουργεί το 2011.

Σημειώνεται ότι βάσει του χρονοδιαγράμματος έως το τέλος του περασμένου Φεβρουαρίου αναμενόταν να ολοκληρωθεί η απόκτηση ιδιόκτητης οικοπεδικής έκτασης στη βόρεια πλευρά του Βουκουρεστίου στην οποία και θα ανεγερθεί το νοσοκομείο.

Όσον αφορά στην επένδυση στην Παιανία επί ιδιόκτητου οικοπέδου 120 στρεμμάτων, η έκθεση διαχείρισης σημειώνει πως η διοίκηση της εταιρίας εξετάζει την ανέγερση νοσοκομειακών μονάδων που θα προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες στο κοινό της πρωτεύουσας, συμπληρωματικές στις υπηρεσίες που παρέχουν σήμερα οι κλινικές του ομίλου στο Λεκανοπέδιο.

Οι υπηρεσίες θα είναι καινοτόμες για την ελληνική αγορά ενσωματώνοντας την εμπειρία του στρατηγικού εταίρου της Ιατρικό και εκ των βασικών της μετόχων Asklepios. Σημειώνεται πάντως ότι, όπως έχει αποκαλύψει το Euro2day, οι χωματουργικές εργασίες στην Παιανία ξεκίνησαν και σταμάτησαν μόνο μετά την παρέμβαση του δασαρχείου της Κάντζας. Επομένως η επένδυση έχει ήδη δρομολογηθεί και δεν βρίσκεται σε φάση εξέτασης, όπως αναφέρει η έκθεση διαχείρισης.

Τέλος, εντός της φετινής χρονιάς αναμένεται να λειτουργήσει ως γενική κλινική και η Κλινική Δάφνης, με σημαντική καθυστέρηση σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v