Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΜΕ-ΟΤΕ: Προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις

Τους στόχους αλλαγών στη λειτουργία του ΟΤΕ που εκτιμάται ότι θα επιδιώξει η Deutsche Telekom αναλαμβάνοντας το μάνατζμεντ του Οργανισμού, παρουσίασε σήμερα το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Προαναγγέλλει νέες 24ωρες απεργίες.

  • του Ηλία Ντράλλου
ΟΜΕ-ΟΤΕ: Προαναγγέλλει νέες κινητοποιήσεις
Τους στρατηγικούς στόχους αλλαγών στη λειτουργία του ΟΤΕ και στις εργασιακές σχέσεις, που εκτιμάται ότι θα επιδιώξει η Deutsche Telekom αναλαμβάνοντας το μάνατζμεντ του Οργανισμού, παρουσίασε σήμερα το προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ, βασιζόμενο στις κατατεθείσες προτάσεις της εταιρείας προς το αντίστοιχο γερμανικό εργατικό συνδικάτο VER.DI, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ).

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η ΟΜΕ-ΟΤΕ εξέφρασε κατηγορηματικά την αντίθεσή της στην εκχώρηση του μάνατζμεντ του Οργανισμού στην Deutsche Telekom και εξήγγειλε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα ως απάντηση απέναντι στη διαφαινόμενη συμφωνία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Deutsche Telekom για τη μερική εκχώρηση του μάνατζμεντ του Οργανισμού (συνδιοίκηση).

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομένων υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει η νέα διοίκηση, ακόμα και αν αναλάβει στο πλαίσιο της συνδιοίκησης θα είναι αυτές που απέτυχε να υλοποιήσει στη Γερμανία, λόγω των αντιδράσεων και οι οποίες αποσκοπούν στο κέρδος. Αυτές είναι:

• Outsourcing, πώληση των μονάδων εξυπηρέτησης πελατών.

• Επανακαθορισμός των μισθολογικών σχεδίων σε επίπεδα αγοράς (μείωση μισθών κατά 30%-50%).

• Μείωση των μισθών πάνω από 12%.

• Καμία αύξηση στους μισθούς μέχρι την 1η Ιανουαρίου 2011.

• Προώθηση ευελιξίας στους μισθούς χωρίς ατομικές και συλλογικές συμβάσεις.

• Εισαγωγή χαμηλών μισθών στις νέες προσλήψεις.

• Επιμήκυνση του ωραρίου εργασίας σε πάνω από 40 ώρες εβδομαδιαίως.

• Πρόσθετη απασχόληση 150 ωρών στο ετήσιο ωράριο εργασίας άνευ αποζημίωσης.

• Εισαγωγή ευέλικτου ωραρίου εργασίας τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

• Κατάργηση των υφιστάμενων προβλέψεων από ΣΣΕ.

Για μια ακόμη φορά, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό διατύπωσαν τη διαφωνία τους στην πολιτική της Κυβέρνησης για τις δημόσιες εταιρείες εθνικής σημασίας, ενώ αναφορικά με τον ΟΤΕ λογαριάζουν ότι το ποσοστό της Deutsche Telecom θα ανέλθει στο 25%, όσο και του ελληνικού δημοσίου, σημειώνοντας πως ο όρος συνδιοίκηση του υπουργού Οικονομίας είναι λογοπαίγνιο.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ υπογράμμισε πως στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διοίκηση των εθνικής σημασίας επιχειρήσεων βρίσκεται υπό δημόσιο έλεγχο και παρουσίασαν δημοσκόπηση της ALCO βάσει της οποίας το 70% των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της διατήρησης των μάνατζμεντ στο ελληνικό δημόσιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v