Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Επεισοδιακή" συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ

Επιβεβαιώθηκε από τη ΔΕΗ ότι εγκρίθηκε τελικά κατά πλειοψηφία από τα μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης το μνημόνιο συνεργασίας με τη Χαλυβουργική. Υπέρ τάχθηκαν τα 8 παρόντα μέλη του Δ.Σ.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Επεισοδιακή συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΗ
Επιβεβαιώθηκε επίσημα από τη ΔΕΗ ότι εγκρίθηκε τελικά κατά πλειοψηφία από τα μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης το μνημόνιο συνεργασίας με τη Χαλυβουργική. Υπέρ τάχθηκαν τα 8 παρόντα μέλη του Δ.Σ., ενώ δεν συμμετείχαν στη συνεδρίαση οι 3 εκπρόσωποι των εργαζομένων.

Στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης δεν συμμετείχαν οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος, ενώ ο νομάρχης δυτικής Αττικής κ. Αριστείδης Αρκουδάρης, ο δήμαρχος της Ελευσίνας κ. Γιώργος Αμπατζόγλου και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Εύη Χριστοφυλοπούλου προσπάθησαν να φτάσουν στον όροφο του King George, όπου πραγματοποιούνταν η συνεδρίαση, προκειμένου να επιδώσουν κείμενο με τις θέσεις τους, αλλά ο κ. Αθανασόπουλος αρνήθηκε να τους δεχτεί.

Ο κ. Αθανασόπουλος προσήλθε στο Κινγκ Τζορτζ περίπου τρεις ώρες πριν από την προγραμματισμένη συνεδρίαση του δ.σ. ενώ τα υπόλοιπα μέλη ακολούθησαν αργότερα αλλά όχι από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ, κ. Νίκος Φωτόπουλος, κατήγγειλε σε δηλώσεις του ότι «είναι ντροπή να τρυπώνουν σαν τους ποντικούς από τα χαράματα για να μην αντικρίσουν τους εργαζομένους» και προειδοποίησε ότι «τέτοιου είδους αποφάσεις που παίρνονται χωρίς συναίνεση των εργαζομένων και των πολιτών δεν έχουν μέλλον και δεν μπορούν να υλοποιηθούν». 

Έξω από το Κίνγκ Τζορτζ είχαν συγκεντρωθεί συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, χωρίς την παρουσία της ΔΑΚΕ. Ο γενικός γραμματέας της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που εκπροσωπεί μία πλευρά της ΔΑΚΕ στο δ.σ. του οργάνου δήλωσε στο euro2day ότι η ΔΑΚΕ δεν είναι αντίθετη σε συνεργασίες της Επιχείρησης αρκεί να είναι προς όφελος της

Εν τω μεταξύ, οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ έχουν αποχωρήσει από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση κι έχουν κάνει κατάληψη στον 9ο όροφο του κτιρίου της οδού Χαλκοκονδύλη στο γραφείο του κ. Αθανασόπουλου.

*** Ανακοίνωση για το μνημόνιο συνεργασίας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε., κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, 3 Απριλίου 2008, ενέκρινε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Επιχείρησης και της «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.».

Το Μνημόνιο Συνεργασίας αναφέρεται στη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας στους τομείς:

1. Κατασκευής και εκμετάλλευσης δυο Μονάδων Συνδυασμένου Κύκλου συνολικής ισχύος 880MW, με καύσιμο φυσικό αέριο, σε έκταση εντός των εγκαταστάσεων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ. Οι Μονάδες θα ενσωματώνουν τη βέλτιστη διαθέσιμη και περιβαλλοντικά φιλική τεχνολογία.

2. Μετατροπής για καύση φυσικού αερίου και εκμετάλλευσης δυο υφιστάμενων Μονάδων στο χώρο της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ, συνολικής ισχύος 100MVA, για κάλυψη των αυξημένων αναγκών της ζήτησης του θέρους.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει τη δημιουργία ξεχωριστής ανώνυμης εταιρείας που θα αναλάβει το εν λόγω έργο με τη Χαλυβουργική να κατέχει το 51% και τη ΔΕΗ το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της.

----Ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΔΕΗ

Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. εκφράζει τη λύπη του διότι αναγκάζεται να συνεδριάζει σε χώρους εκτός της Επιχείρησης, για να αποφύγει την πιθανολογούμενη εκ νέου βίαιη διακοπή των εργασιών του από μερίδα εργαζομένων και από παράγοντες εκτός ΔΕΗ.

Ταυτόχρονα εκφράζει την απορία του για τις αντιδράσεις εργαζομένων της Επιχείρησης στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων που μοναδικό στόχο έχουν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ΔΕΗ και τη δυνατότητα ανάπτυξής της σε νέες δραστηριότητες.

Τέτοιες ενέργειες, με τις οποίες επιχειρείται η ποδηγέτηση του διοικητικού συμβουλίου κατά παράβαση κάθε έννοιας εταιρικής διακυβέρνησης, οδηγούν τη ΔΕΗ σε μελλοντική συρρίκνωση και σε βέβαιη απαξίωση. Όσοι ευθύνονται για αυτές τις συμπεριφορές αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες απέναντι στο μέλλον της Επιχείρησης.

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε. εκφράζει τη λύπη του για τις προσπάθειες παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης με αναληθείς δηλώσεις για κινήσεις ιδιωτικοποίησης και παραχώρησης δραστηριοτήτων της Επιχείρησης σε ιδιώτες.

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ:

Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Πρόεδρος
Νικόλαος Χατζηαργυρίου, Αντιπρόεδρος
Σπυρίδων Ευσταθόπουλος, Μέλος
Μιχαήλ Κορτέσης, Μέλος
Γεώργιος Μέργος, Μέλος
Κωνσταντίνος Μίχαλος, Μέλος
Γεώργιος Σφακιανάκης, Μέλος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v