Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ξανά καλό κλίμα σε συζητήσεις με πράκτορες

Σε καλό στάδιο βρίσκονται ξανά οι διαπραγματεύσεις του ΟΠΑΠ με τους πράκτορες για τη συλλογική συμφωνία, μετά την ανάδυση διαφωνιών κατά το προηγούμενο διάστημα.

ΟΠΑΠ: Ξανά καλό κλίμα σε συζητήσεις με πράκτορες
Σε καλό στάδιο βρίσκονται ξανά οι διαπραγματεύσεις του ΟΠΑΠ με τους πράκτορες για τη συλλογική συμφωνία, όπως αναφέρουν οι χρηματιστηριακές επικαλούμενες δημοσιεύματα του τύπου.

Ορισμένες διαφωνίες φαίνεται πως επιλύονται και αμφότερες οι πλευρές έχουν επανέλθει στις διαπραγματεύσεις επιδιώκωντας την επίτευξη συμφωνίας πριν το Πάσχα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πράκτορες ζητούν συμφωνία για την αποζημίωσή τους σε περίπτωση κατάργησης του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ. Το αίτημά τους κάνει λόγο για αποζημίωση ίση με το τριπλάσιο των ετήσιων εσόδων τους.

Όπως αναφέρει η Marfin Analysis επικαλούμενη δημοσιογραφικές πληροφορίες, η ΟΠΑΠ αποδέχτηκε όρο στην σύμβαση που θα δεσμεύει τόσο την ίδια την εταιρεία όσο και τις θυγατρικές της με σχέση αμφίδρομης αποκλειστικότητας. Η δέσμευση αυτή αποκλείει την ΟΠΑΠ από την αν.απτυξη υπηρεσιών στο ελληνικό Internet. Ακόμα, το περιεχόμενο της υπό διαμόρφωση συμφωνίας προβλέπει ότι υποκαταστήματα της ΟΠΑΠ θα ανοίγονται μόνο συμπληρωματικά και μόνο σε περιοχές που δεν είναι δυνατό να ανοίξει πρακτορείο. 

Κατά την Alpha Finance η όλη εξέλιξη της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων είναι θετική για τη μετοχή του Οργανισμού, αν και επισημαίνεται ότι η τελική συμφωνία μπορεί να πάρει αρκετούς μήνες δημιουργώντας μεταβλητότητα στη μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v