Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Deal στην Τουρκία έναντι 50 εκατ. ευρώ

Η Frigoglass ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας SFA Soutma Sanayi ve D Ticaret A., που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, έναντι 50 εκατ. ευρώ.

Frigoglass: Deal στην Τουρκία έναντι 50 εκατ. ευρώ
Η Frigoglass ανακοινώνει την επίτευξη συμφωνίας εξαγοράς πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας SFA Soutma Sanayi ve D Ticaret A., που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη, από τους κύριους μετόχους αυτής.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών της Τουρκίας.

Η SFA είναι μία από τις κυρίαρχες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις εξαγωγές επαγγελματικών ψυγείων (ICMs) στην ευρύτερη περιοχή κι έχει ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στις αγορές της ζυθοποιίας, των χυμών και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Οι πωλήσεις της για το 2008 αναμένεται να ανέλθουν σε περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.

Η Frigoglass, δυνάμει της σχετικής συμφωνίας, απέκτησε το δικαίωμα εξαγοράς ποσοστού έως και 86% του μετοχικού κεφαλαίου της SFA, έναντι καθαρού τιμήματος ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ περίπου (εξαιρουμένων των εξόδων της εξαγοράς), συμπεριλαμβανομένoυ του δανεισμού της SFA. Η συναλλαγή αναμένεται να συμβάλει θετικά στα κέρδη ανά μετοχή κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου πλήρους ενοποίησης.

Oι λοιπές μετοχές της SFA θα διατηρηθούν από την εταιρία AHT* κατόπιν συναίνεσης αυτής, δεδομένων των ευκαιριών ανάπτυξης της συνεργασίας που και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν.

Ο κύριος Πέτρος Διαμαντίδης, διευθύνων σύμβουλος της Frigoglass, σχολίασε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε αυτή την πρόσφατη γεωγραφική εξάπλωση της Frigoglass στην Τουρκία, η οποία είναι σύμφωνη με τη στρατηγική της εισόδου σε νέες αγορές, όπου υπάρχει δυνατότητα σημαντικής ανάπτυξης. Η SFA υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχημένη στην ανάπτυξη σημαντικού πελατολογίου σε διάφορους τομείς και σε αγορές μέσω μιας ευρείας γκάμας προϊόντων.

Θα επικεντρωθούμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της υφιστάμενης πελατειακής της βάσης καθώς και στην ενίσχυση και εξέλιξη των σχέσεών της με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες της. Οι εγκαταστάσεις παραγωγής στην Τουρκία αποτελούν μάλιστα στρατηγικό σημείο πρόσβασης για τις πολλά υποσχόμενες αγορές της κεντρικής Ασίας και της Εγγύς Ανατολής, στις οποίες στοχεύουμε". 

* Η ΑΗΤ Cooling Systems Gmbh (www.aht.at) είναι κυρίαρχος κατασκευαστής προϊόντων επαγγελματικής ψύξης και κατάψυξης για την αγορά των super markets και εδρεύει στην Αυστρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v