Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Συμβιβαστική πρόταση προς Κόκκαλη (CosmoRom)

Στην άμεση καταβολή ποσού 28 εκατ. ευρώ στην Intracom για την απεμπλοκή του προβλήματος των χρεών της CosmoRom προς αυτήν προσανατολίζεται η διοίκηση του ΟΤΕ, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το βράδυ της Πέμπτης, αμέσως μετά τη λήξη του Δ.Σ. του Οργανισμού.

ΟΤΕ: Συμβιβαστική πρόταση προς Κόκκαλη (CosmoRom)
Στην άμεση καταβολή 28 εκατ. ευρώ προσανατολίζεται η διοίκηση του ΟΤΕ προς την Intracom για την απεμπλοκή του προβλήματος των χρεών της CosmoRom, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά πριν από λίγο, αμέσως μετά τη λήξη του Δ.Σ. του Οργανισμού.

Το υπόλοιπο ποσό θα δοθεί κατά τα επόμενα έτη κατόπιν διαπραγματεύσεων με τα στελέχη της Intracom, ενώ θα πρέπει πάντα, όπως αποφασίσθηκε, να λαμβάνεται υπόψη η δυνατότητα της RomTelecom να διαθέτει αυτά τα ποσά χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στις ταμειακές ροές της.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα σε συνάντηση του κ. Αντωνακόπουλου με δημοσιογράφους, ο δ.σ. του οργανισμού είχε γνωστοποιήσει ότι ο ΟΤΕ διαπραγματεύεται για λογαριασμό της CosmoRom με την Ιntracom, προκειμένου να βρεθεί λύση ρύθμισης (σ.σ. η Intracom αξιώνει ποσό 100 εκατ. ευρώ συν τους τόκους).

Παράλληλα, ο κ. Αντωνακόπουλος, όπως είχε γράψει το euro2day.gr, ήταν κατηγορηματικός ότι ο ίδιος ο ΟΤΕ σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να επιβαρυνθεί το βάρος των χρεών της CosmoΡom, καθώς δεν έχει καμία σχετική νομική υποχρέωση.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του σημερινού Δ.Σ. εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις για τροποποίηση των όρων του κοινοπρακτικού και του ομολογιακού δανείου (η οποία ήδη προτάθηκε στους ομολογιούχους), εγκρίθηκε επίσης η επέκταση του προγράμματος ανακυκλούμενης πίστωσης (ΕΝΤΝ) από 10 σε 30 χρόνια, ενώ δεν ελήφθησαν αποφάσεις για τη σύναψη νέου κοινοπρακτικού ή ομολογιακού δανείου, καθώς το θέμα δεν θεωρήθηκε επείγον και μετατέθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

Τα μέλη του Δ.Σ. ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα διαφημιστικών κονδυλίων, διάρκειας 3 ετών (προαπαιτείται ανανέωση κάθε χρόνο), ύψους 70 εκατ. ευρώ ετησίως.

Τα μέλη του Δ.Σ. ζήτησαν να μειωθεί το κόστος, καθώς και να προστεθεί όρος που προβλέπει τη διακοπή της σύμβασης οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί ο ΟΤΕ, αρκεί να έχει ενημερώσει ένα μήνα πιο πριν.

Το Δ.Σ. ενέκρινε τις λογιστικές καταστάσεις του 2002, ενώ δεν εξέλεξε μέλος που θα αντικαταστήσει τον παραιτηθέντα Χρήστο Πολυζωγόπουλο, γεγονός που μετατίθεται για επόμενη συνεδρίαση, η οποία προσδιορίζεται χρονικά για το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v