Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος εποχής για Cosmote στο ΧΑ

Οκτώ χρόνια μετά την είσοδό της στο ΧΑ, παύει από σήμερα η διαπραγμάτευση της Cosmote. Στο διάστημα αυτό κατέκτησε την πρώτη θέση στην ελληνική αγορά κινητής τηλεφωνίας και ευρύτερη παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη.

Τέλος εποχής για Cosmote στο ΧΑ
Οκτώ περίπου χρόνια μετά την είσοδό της στο Χρηματιστήριο, η διαπραγμάτευση της μετοχής της Cosmote παύει από σήμερα, 1η Απριλίου 2008.

Σε αυτή την οκταετία, η εταιρία όχι μόνο κατέκτησε την πρώτη θέση στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, αλλά κατάφερε να καταστεί ο Όμιλος με την ευρύτερη παρουσία στη ΝΑ Ευρώπη, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη της επενδυτικής κοινότητας και δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της.

Από το φθινόπωρο του 2000 όταν εισήλθε στο Χρηματιστήριο Αθηνών και μέχρι σήμερα, η μετοχή της Cosmote έτυχε της εμπιστοσύνης του επενδυτικού κοινού, το οποίο την ανέδειξε σε μία από τις καλύτερες μετοχές του ελληνικού χρηματιστηρίου. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από το 2000 μέχρι το Νοέμβριο του 2007, όταν εκδηλώθηκε η πρόθεση εξαγοράς των μετοχών από τον ΟΤΕ, η μετοχή της Cosmote, ακολουθώντας τη δυναμική πορεία της εταιρίας, σημείωσε εντυπωσιακή άνοδο κατά 179% περίπου, με το Γενικό Δείκτη να ενισχύεται την ίδια περίοδο κατά 32% περίπου.

Η Cosmote ευχαριστεί θερμά τους επενδυτές που την τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, συμβάλλοντας ενεργά στην επιτυχημένη πορεία της. Με περισσότερους από 15,5 εκατομμύρια πελάτες σε μια ευρύτερη αγορά 46 εκατομμυρίων ανθρώπων, η Cosmote δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη μετοχή του ΟΤΕ, ενισχύοντας διαρκώς τη θέση της σε όλες τις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται. Θέτοντας υψηλούς στόχους με την ίδια συνέπεια και δυναμισμό, η Cosmote, ως μέλος του Ομίλου ΟΤΕ, θα συνεχίσει να κάνει πράξη το όραμά της για ποιοτική και ολοκληρωμένη επικοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v