Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

MLS: Διεκδικεί έργα για τα σχολεία της Κύπρου

Στο διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για την προμήθεια εκπαιδευτικών λογισμικών, που θα υποστηρίζουν τη διδασκαλία μαθημάτων του Συστήματος Μαθητείας της Κύπρου συμμετέχει η MLS Πληροφορική.

MLS: Διεκδικεί έργα για τα σχολεία της Κύπρου
Tη συμμετοχή της στο νέο διαγωνισμό του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου για την προμήθεια εκπαιδευτικών λογισμικών, που θα υποστηρίζουν τη διδασκαλία μαθημάτων του Συστήματος Μαθητείας της Κύπρου ανακοινώνει η MLS Πληροφορική.

Πιο συγκεκριμένα, εκπαιδευτικά λογισμικά της MLS κατατέθηκαν και για τα 24 μαθήματα του σχετικού διαγωνισμού, που διεξάγεται στο πλαίσιο της αναβάθμισης του Συστήματος Μαθητείας της Κύπρου. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο συνολικός αρχικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 1 εκατ. ευρώ.

Η MLS υλοποιεί, ήδη, τα πρώτα έργα, που αφορούν σε προμήθεια εκπαιδευτικών λογισμικών για το Σύστημα Μαθητείας, συνολικού ύψους 170.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ αναμένει την ανάληψη και άλλων έργων που αφορούν την προμήθεια έτοιμου εκπαιδευτικού λογισμικού στο πλαίσιο παρόμοιων διαγωνισμών του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Παράλληλα, η MLS βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την εισαγωγή εκπαιδευτικού λογισμικού στα σχολεία της Ελλάδας. Η εταιρία έχει υποβάλλει συνολικά στο Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας 43 έτοιμα εκπαιδευτικά λογισμικά για αντίστοιχο αριθμό μαθημάτων, συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ.ευρώ(πλέον ΦΠΑ). Η διαδικασία της εισαγωγής των εκπαιδευτικών λογισμικών σε όλα τα ελληνικά σχολεία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Σημειώνεται, ότι η MLS προσβλέπει σε σημαντικά οφέλη από την εισαγωγή εκπαιδευτικού λογισμικού σε όλα τα σχολεία της Ελλάδος και της Κύπρου. Εξάλλου, δεδομένων των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για γενικευμένη χρήση εκπαιδευτικού λογισμικού σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης αλλά και της επανάστασης που καταγράφεται παγκοσμίως με την εφαρμογή της τεχνολογίας στην εκπαίδευση, ανάλογες ενέργειες αναμένεται να κλιμακωθούν στο προσεχές μέλλον, ξεκινώντας από την προμήθεια και ανάπτυξη εκπαιδευτικού λογισμικού για όλα τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία και καταλήγοντας στη διανομή εκπαιδευτικού λογισμικού σε όλους τους μαθητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v