Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Εξειδικευμένες υπηρεσίες σε φαρμακεία

Στην επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών στα φαρμακεία προχώρησε η Lavipharm. Η δραστηριότητα αυτή θα γίνει μέσω της θυγατρικής της Pharma Plus.

Lavipharm: Εξειδικευμένες υπηρεσίες σε φαρμακεία
Την επέκταση των δραστηριοτήτων του στον τομέα της παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών στα φαρμακεία, μέσω της θυγατρικής εταιρίας Pharma Plus, ανακοίνωσε ο όμιλος Lavipharm σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας του ομίλου είναι να συμβάλει ενεργά στη μεταμόρφωση του ελληνικού φαρμακείου σε μια υγιή επιχειρηματική μονάδα με μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και στρατηγική, συνεργαζόμενος στενά με τον φαρμακοποιό για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου ανταγωνισμού, τόσο από εναλλακτικά δίκτυα διανομής παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων, όσο και από την επικείμενη είσοδο ξένων αλυσίδων στον ελληνικό χώρο.

Η μεταμόρφωση αυτή είναι αναγκαία μέσα σε μια δυναμικά εξελισσόμενη αγορά που προσφέρει στον φαρμακοποιό υψηλά περιθώρια κέρδους, όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Lavipharm κ. Θανάσης Λαβίδας.

Επίσης προσέθεσε ότι ”τρία είναι τα σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Pharma Plus στους φαρμακοποιούς: Πρώτον, δεν θίγεται το υπάρχον νομικό καθεστώς του φαρμακείου, που διασφαλίζει την ανεξαρτησία του φαρμακοποιού. Δεύτερον, δεν απαιτείται καμία καταβολή κεφαλαίου από πλευράς του. Τρίτον, διασφαλίζεται η αύξηση του κύκλου εργασιών και των κερδών του”.

”Καμία άλλη δραστηριότητα που έχει αναπτυχθεί ή που αναπτύσσεται στον τομέα αυτό”, συνέχισε ο κ. Λαβίδας, ”δεν προσφέρει την πληρότητα των υπηρεσιών, τη διαφάνεια και την εγγύηση επίτευξης στόχων που προσφέρει η Pharma Plus. Η μακρόχρονη πορεία της Lavipharm στον τομέα της υγείας, η συνεχής αναζήτηση και οι επενδύσεις της σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες, η διεθνής παρουσία της και οι συνεργασίες της με γνωστές πολυεθνικές εταιρίες, την έχουν καθιερώσει ως τον υπ’ αριθμόν ένα συνεργάτη του ελληνικού φαρμακείου”.

”Ο τίτλος αυτός μας τιμά και μας εμπνέει να διευρύνουμε τη συνεργασία μας ακόμα περισσότερο, δημιουργώντας μαζί με τον φαρμακοποιό έναν πρωτοποριακό χώρο υγείας κι ομορφιάς, σύμφωνα με τους νέους ανταγωνιστικούς όρους της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, αλλά και με τις αυξημένες απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή”.

Με αναφορά στις νέες διεθνείς τάσεις στον τομέα των φαρμακείων, ο γενικός διευθυντής της Pharma Plus, κ. Ανδρέας Μιχαλόπουλος, παρατήρησε ότι τα φαρμακεία σήμερα αντιμετωπίζουν μία διπλή πίεση: ”Από τη μία πλευρά, οι τιμές των φαρμάκων βρίσκονται υπό αυστηρό έλεγχο, με αποτέλεσμα τα περιθώρια κέρδους στα φάρμακα να είναι χαμηλά. Από την άλλη πλευρά, στα παραφαρμακευτικά και καλλυντικά προϊόντα, όπου τα περιθώρια κέρδους είναι μεγαλύτερα, τα φαρμακεία αντιμετωπίζουν τον έντονο ανταγωνισμό των εναλλακτικών δικτύων διανομής: αλυσίδες καλλυντικών, σούπερ μάρκετ, πωλήσεις μέσω καταλόγων, Διαδικτύου, door to door κ.ά.

Η Pharma Plus προσφέρει τη λύση και στα δύο αυτά ζητήματα. Πρώτον, στοχεύει στη συμπίεση του κόστους προμήθειας των προϊόντων υγείας μέσω μαζικών αγορών, αποδίδοντας στη συνέχεια τα οφέλη στα φαρμακεία που θα συνεργάζονται μαζί της. Δεύτερον προσφέρει στον φαρμακοποιό τη δυνατότητα εφαρμογής σύγχρονων μεθόδων λειτουργίας στην επιχείρησή του με έμφαση στην οικονομική διαχείριση και την τήρηση αποθεμάτων, στο μάρκετινγκ και το merchandizing των παραφαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων.

”Με τον τρόπο αυτό”, συνέχισε ο κ. Μιχαλόπουλος, ”ο φαρμακοποιός επικεντρώνεται περισσότερο στον ρόλο που του ταιριάζει, αυτόν του επιστήμονα, και ταυτόχρονα ενισχύεται στον τομέα της προβολής και διάθεσης προϊόντων, παράγοντες που του διασφαλίζουν την κερδοφορία και την ανεξαρτησία του”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v