Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Πέρασε το πακέτο (16,65%) στην Paneuropean

Με βάση τα συμφωνηθέντα προχωρεί η σταδιακή συγχώνευση των ΕΛΠΕ με την Petrola, καθώς σήμερα πέρασε μέσω του ΧΑ το πακέτο (43.500.000 τεμάχια) των ΕΛΠΕ στην Paneuropean μητρική της Petrola. Οι αποφάσεις των δ.σ. των 2 εταιριών.

ΕΛΠΕ: Πέρασε το πακέτο (16,65%) στην Paneuropean
Με βάση τα συμφωνηθέντα προχωρεί η σταδιακή συγχώνευση των ΕΛΠΕ με την Petrola, καθώς σήμερα πέρασε μέσω του ΧΑ το πακέτο (43.500.000 τεμάχια ή ποσοστό 16,65%) των ΕΛΠΕ στην Paneuropean μητρική της Petrola.

Το αντίτιμο με βάση τη συμφωνία ανερχόταν στα 7,50 ευρώ ανά μετοχή και το συνολικό τίμημα ανήλθε στα 326,2 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι τα διοικητικά συμβούλια της Πετρόλα Ελλάς και των Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε., σε συνεδριάσεις τους της 3ης Ιουνίου 2003, αποφάσισαν την έναρξη διαδικασίας συγχωνεύσεως με απορρόφηση της Πετρόλα Ελλάς από τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ως ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού ορίστηκε η 4 Ιουνίου 2003.

Η συγχώνευση θα γίνει με ενοποίηση των στοιχείων Ενεργητικού και Παθητικού των ανωτέρω δύο εταιρειών, με συνδυασμένη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 1-5 του Ν.2166/1993 και των άρθρων 69-77 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύουν.

Παράλληλα, η Πετρόλα, με επιστολή της στο ΧΑ, γνωστοποιεί απόφαση τροποποίησης επενδυτικού προγράμματος. Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ανακοινώνει ότι, κατά τη συνεδρίαση του της 2/6/2003, απεφάσισε ομόφωνα:

1. Να ανασταλεί η εφαρμογή του επενδυτικού προγράμματος της Εταιρίας, ώστε να λάβει σχετικές αποφάσεις το νέο Δ.Σ. και η Γενική Συνέλευση της νέας εταιρίας, η οποία θα προκύψει από τη συγχώνευση της εταιρίας με την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρία ’ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.’.

Επισημαίνει παράλληλα ότι η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της Εταιρίας, όπως είχε προβλεφθεί στο Ενημερωτικό Δελτίο Εισαγωγής της Εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών (2001), έχει υστερήσει χρονικά από λόγους, όπως έχει καταστεί γνωστό σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ανεξάρτητους από τη βούληση της Εταιρίας και των οργάνων της, δηλαδή λόγω εκκρεμών δικαστικών ενεργειών τρίτων προς την Εταιρία, προσώπων και φορέων.

Όσα από τα κεφάλαια, επισημαίνει η Πετρόλα, που αντλήθηκαν από την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δεν έχουν ήδη διατεθεί για το επενδυτικό πρόγραμμα της Εταιρίας, λόγω της, κατά τα άνω, επισύμβασης χρονικής υστέρησης (υπό 1.), να παραμείνουν κατατεθειμένα σε τραπεζικές καταθέσεις χαμηλού κινδύνου.

Αποφασίσθηκε, τέλος, να εγκριθούν η σχετική εισήγηση του κ. Προέδρου του Δ.Σ., κατά την άνω συνεδρίαση του Δ.Σ. της Εταιρίας, καθώς και όλες οι παραπάνω αποφάσεις του Δ.Σ. της Εταιρίας, από την επόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Πετρόλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v