Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Σκληραίνει η κόντρα με τη ΡΑΕ

Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ ΔΕΗ και ΡΑΕ, καθώς όπως ανακοινώθηκε στη σημερινή Γ.Σ. δεν θα καταβληθεί το πρόστιμο που επέβαλε η τελευταία, ενώ δεν θα ανανεωθεί και η σύμβαση με την Αλουμίνιον της Ελλάδος. Έντονες αντιδράσεις από εργαζόμενους για τα bonus. Αποφασίστηκε μέρισμα 0,50 ευρώ, με ημερομηνία αποκοπής τις 5/6/2003.

ΔΕΗ: Σκληραίνει η κόντρα με τη ΡΑΕ
Σκληραίνει η κόντρα μεταξύ της ΔΕΗ και της ΡΑΕ, καθώς σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Στ. Νέζης, ανακοίνωσε από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης της επιχείρησης ότι δεν θα καταβληθεί το πρόστιμο ύψους 440 χιλ. ευρώ που επέβαλε η ΡΑΕ για το θέμα της επιβολής του τέλους υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η ΔΕΗ, σύμφωνα με τον κ. Νέζη, είναι έτοιμη να προσφύγει σε διαιτητικό δικαστήριο, ακόμη και στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σήμερα, στην ετήσια συνέλευση ο διευθύνων σύμβουλος έκανε εκτενή αναφορά στις δραστηριότητες και στα οικονομικά αποτελέσματα της ΔΕΗ, αλλά και στο επόμενο επιχειρησιακό πρόγραμμα της επιχείρησης που έχει εκπονηθεί μέχρι το 2007, τονίζοντας ότι η ΔΕΗ έχει συγκριτικά αποτελέσματα απέναντι στους ανταγωνιστές της και δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα από την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Χαρακτηριστικά είπε ότι ”θέλουμε την απελευθέρωση χωρίς να θίγεται το καλώς εννοούμενο συμφέρον της επιχείρησης. Ο ανταγωνισμός καλώς να έρθει”.

Αναφορές στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΔΕΗ στο νέο απελευθεροποιημένο περιβάλλον έκανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ν. Χριστοδουλάκης, ο οποίος σημείωσε ότι η ΔΕΗ δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται τον ανταγωνισμό και ο ανταγωνισμός τη ΔΕΗ, καθώς υπάρχει χώρος για όλους.

Επίσης, ο κ. Χριστοδουλάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξουν και ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας, οι οποίες όχι μόνο δεν θα βλάψουν, αλλά και θα οδηγήσουν τη ΔΕΗ στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας.

Παράλληλα, ο κ. Νέζης ανακοίνωσε ότι το 2006 δεν θα ανανεώσει τη σύμβαση με την Αλουμίνιον της Ελλάδος, στην οποία τώρα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε πολύ χαμηλή τιμή, τονίζοντας ότι θα επιδιώξει την αναπροσαρμογή της σύμβασης.

Η γενική συνέλευση ανανέωσε τη θητεία του κ. Νέζη ως διευθύνοντος συμβούλου για άλλα τρία χρόνια, όπως επίσης ενέκρινε την απόδοση 28,5 εκατ. ευρώ ως bonus στους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Για το θέμα αυτό υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από εργαζόμενους του ΟΑΠ-ΔΕΗ, οι οποίοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τον χώρο της συνέλευσης, ενώ αντιπροσωπεία των εργαζομένων ζήτησε από το βήμα της συνέλευσης να συμπεριληφθούν και αυτοί στο bonus.

Ωστόσο, η συνέλευση δεν έλαβε τέτοια απόφαση, αφού οι εργαζόμενοι του ΟΑΠ όσο και του ΔΕΣΜΗΕ δεν ανήκουν πλέον στη ΔΕΗ.

Τέλος, στη γενική συνέλευση ανακοινώθηκε ότι το μέρισμα ανέρχεται στα 0,5 ευρώ. Η αποκοπή ξεκινά από τις 5/6/2003 και η απόδοσή του θα γίνει εντός τριμήνου.

Σταμάτης Ζησίμου

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v