Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Ιδρύει νέα ασφαλιστική στη Βουλγαρία

Την ίδρυση ασφαλιστικής εταιρίας στη Βουλγαρία ανακοίνωσε πριν από λίγη ώρα η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας. Η νέα εταιρία θα είναι κατά 50% ιδιοκτησία της United Bulgarian Bank και κατά 50% ιδιοκτησία της Εθνικής Ασφαλιστικής (αμφότερες θυγατρικές του ομίλου της ΕΤΕ). Υψηλού επιπέδου συναντήσεις Καρατζά με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό στη Σόφια.

Εθνική: Ιδρύει νέα ασφαλιστική στη Βουλγαρία
Την ίδρυση ασφαλιστικής εταιρίας στη Βουλγαρία ανακοίνωσε από τη Σόφια πριν από λίγη ώρα η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας.

Όπως έγινε γνωστό, η ασφαλιστική εταιρία θα είναι κατά 50% ιδιοκτησία της United Bulgarian Bank (UBB) και κατά 50% ιδιοκτησία της Εθνικής Ασφαλιστικής - αμφότερες θυγατρικές του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας.

Η νέα εταιρία θα επιδιώξει τη διοχέτευση στη βουλγαρική αγορά προϊόντων ζωής, γενικών ασφαλειών, όπως και τη δημιουργία και διάθεση προϊόντων unit linked, αλλά και την προώθηση προϊόντων Αμοιβαίου Κεφαλαίου στη βουλγαρική αγορά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο της στρατηγικής του για την οικοδόμηση ισχυρής περιφερειακής ταυτότητας, θα αξιοποιήσει στο έπακρο την τεχνογνωσία και την εμπειρία του, προκειμένου να συνεχίσει να διαθέτει στη βουλγαρική αγορά το σύνολο των χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών, ενισχύοντας έτσι περαιτέρω την ηγετική παρουσία του στη χώρα.

Επιπλέον, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Θ. Καρατζάς με την ευκαιρία του διήμερου προγράμματος των συνεδριακών εκδηλώσεων της τράπεζας στη Σόφια, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Simeon Saxe – Coburg Gotha.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την οικονομία της χώρας, στο πλαίσιο της πορείας ενσωμάτωσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και τη συμβολή του τραπεζικού συστήματος, και ειδικότερα του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, προς την κατεύθυνση αυτή.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρέστη μεγάλος αριθμός εκπροσώπων των ΜΜΕ από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, ο κ. Θ. Καρατζάς ανέπτυξε τη στρατηγική και τους άμεσους στόχους του ομίλου στη Βουλγαρία.

Ακολούθως ο κ. Θ. Καρατζάς, οι υποδιοικητές κ. Θ. Πανταλάκης και Α. Ταμβακάκης, ο γενικός διευθυντής Διεθνών Δραστηριοτήτων κ. Α. Λεώπουλος και ο γενικός διευθυντής της United Bulgarian Bank κ. S. Vatev, απάντησαν σε ερωτήσεις των Βουλγάρων και Ελλήνων δημοσιογράφων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v