Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βολές Βουρλούμη κατά συνδικαλιστών για απεργία

Με την μέθοδο της βίαιης παρεμπόδισης του προσωπικού διεξάγεται η απεργία στον ΟΤΕ αναφέρει ο Οργανισμός σε σχετική ανακοίνωση τονίζοντας ότι για αυτό το λόγο είναι αδύνατον να διαπιστωθούν τα ακριβή ποσοστά συμμετοχής.

Βολές Βουρλούμη κατά συνδικαλιστών για απεργία
Με την μέθοδο της βίαιης παρεμπόδισης του προσωπικού διεξάγεται η απεργία στον ΟΤΕ αναφέρει ο Οργανισμός σε σχετική ανακοίνωση τονίζοντας ότι για αυτό το λόγο είναι αδύνατον να διαπιστωθούν τα ακριβή ποσοστά συμμετοχής.

Ο ΟΤΕ ενημερώνει ότι το Δικαστήριο κήρυξε παράνομη την απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, επί δείγματος 6.500 εργαζομένων, περίπου 29% προσήλθαν και εργάστηκαν συμπεριλαμβανομένου μικρού ποσοστού προσωπικού ασφαλείας. Περίπου 31% έκανε χρήση κανονικής ή αναρρωτικής αδείας και περίπου 40% δεν προσήλθε.

Η μη προσέλευση αφορά κυρίως το Μέγαρο του ΟΤΕ και τα κτίρια της 3ης Σεπτεμβρίου, Αθηνάς και άλλα όπου εργάζονται περίπου 4.000 άτομα από τους 11.500 συνολικά εργαζομένους. Εκεί η ΟΜΕ ΟΤΕ έχει φράξει την είσοδο με αλυσίδες και ασκεί ωμό εκφοβισμό σε όσους προσέρχονται να εργαστούν.

Ο ΟΤΕ καταγγέλλει τις τρομοκρατικές μεθόδους και την κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος της εργασίας που υποχρεώνει την πλειοψηφία των εργαζομένων να χάνουν μεροκάματα ή να θυσιάζουν την κανονική τους άδεια.

Εκτός από τους εργαζόμενους, ταλαιπωρούνται και οι πελάτες του ΟΤΕ, ενώ ο μόνος που ευνοείται είναι ο ανταγωνισμός.

Κατά σύμπτωση την νύχτα της Πέμπτης 27/3 έγινε εμπρησμός 4 αυτοκινήτων του ΟΤΕ.

Στο μεταξύ με άλλη ανακοίνωση και με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, που αναφέρονται στην κήρυξη της απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ από το Δικαστήριο ως «παράνομη αλλά όχι καταχρηστική», και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ο ΟΤΕ δηλώνει τα εξής:

• Είναι απορίας άξιο πως, κατά παράβαση κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ΜΜΕ υιοθετούν και αναπαράγουν τέτοιες αφελείς τοποθετήσεις χωρίς προηγουμένως να έχουν διασταυρώσει τις απόψεις που μεταδίδουν.

• Η κήρυξη μιας απεργίας ως καταχρηστικής προϋποθέτει η απεργία να έχει κηρυχθεί νόμιμα. Από τη στιγμή που μία απεργία κηρυχθεί παράνομη το δικαστήριο δεν ασχολείται καν με τον καταχρηστικό ή μη χαρακτήρα της.

• Με την υπ’ αριθμ. 806/27-3-2008 Απόφασή του, το δικαστήριο έκρινε, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην Απόφαση, ότι:

«η απεργία των εργαζομένων της ενάγουσας (ΟΤΕ), που κήρυξε και πραγματοποιεί η εναγόμενη (ΟΜΕ ΟΤΕ) από την 26-3-2008 έως την 28-3-2008, είναι παράνομη.
Απαγορεύει τη συνέχιση της ως άνω απεργίας από το χρόνο δημοσίευσης της παρούσας έως το χρόνο της εξαγγελθείσας λήξης της.
Κηρύσσει την Απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς την ανωτέρω καταψηφιστική της διάταξη….
Καταδικάζει την εναγόμενη (ΟΜΕ ΟΤΕ) στα δικαστικά έξοδα της ενάγουσας (ΟΤΕ)»

Επιπλέον:

Με Δελτίο Τύπου στις 27/3/2008, η ΟΜΕ ΟΤΕ δήλωσε: «Η ΟΜΕ ΟΤΕ συνεχίζει δυναμικά τον αγώνα. Η παράνομη και καταχρηστική αγωγή που κατέθεσε ο ΟΤΕ και εκδικάστηκε σήμερα, έπεσε στο κενό».

Αυτά, για την αλήθεια, αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΤΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v