Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Αντιδράσεις για τις διαρροές από ΥΠΕΘΟ

Τις έντονες αντιδράσεις της Εθνικής Τράπεζας φαίνεται να προκαλούν οι διαρροές από το ΥΠΕΘΟ που αφορούν το μετατρέψιμο ομολογιακό της τράπεζας, το οποίο λήγει τον Ιούλιο, αλλά και την πιθανότητα διάθεσης από το Δημόσιο του 10% των μετοχών της ΕΤΕ.

ΕΤΕ: Αντιδράσεις για τις διαρροές από ΥΠΕΘΟ
Τις έντονες αντιδράσεις της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας φαίνεται να προκαλούν οι διαρροές από το ΥΠΕΘΟ που αφορούν το μετατρέψιμο ομολογιακό της τράπεζας το οποίο λήγει τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με τις διαρροές αυτές, το ΥΠΕΘΟ σχεδιάζει τη διάθεση του 10% των μετοχών της ΕΤΕ σε μεγάλους ξένους θεσμικούς, γεγονός το οποίο φαίνεται να προκαλεί την έντονη δυσαρέσκεια της διοίκησης της Εθνικής, κύκλοι της οποίας έλεγαν σήμερα στο euro2day.gr ότι διαφωνούν πλήρως με τη διάθεση οποιουδήποτε ποσοστού μετοχών σε αυτή τη συγκυρία.

Σημείωναν, μάλιστα, ότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν πιέσεις στην τιμή της μετοχής λόγω του φόβου των επενδυτών για overhang. ”Δεν έχουμε μέχρι σήμερα αποφασίσει τι θα γίνει με αυτό το ομολογιακό και σε καμία περίπτωση το ΥΠΕΘΟ δεν θα αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον θέμα, αν δεν συνεννοηθούμε πρώτα μαζί”, υποστηρίχθηκε από τις ίδιες πηγές.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, αν το ομολογιακό ανανεωθεί, εκ των πραγμάτων δεν τίθεται κανένα θέμα πώλησης μετοχών της Εθνικής, αφού δεν θα υπάρχει διαθέσιμο ποσοστό. Αλλά και στην περίπτωση που τελικώς δεν ανανεωθεί, η θέση της Εθνικής σε αυτή τη φάση είναι ότι το ποσοστό αυτό ”πρέπει να είναι παγωμένο και να μη βγει στην αγορά τώρα, καθώς η συγκυρία κρίνεται αρνητική”.

Ξεκαθαριζόταν επίσης από κύκλους της Τράπεζας ότι πρόθεση της Τράπεζας δεν είναι να αγοράσει αυτή τις μετοχές και ότι το καλύτερο που έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι (εννοώντας προφανώς το υπουργείο Οικονομίας) να κάνουν, είναι να περιμένουν καλύτερες εποχές για να παρθούν οριστικές αποφάσεις.



Γιώργος Μαντέλας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v