Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Δόθηκε το ΟΚ για απορρόφηση της Πετρόλα

”Πράσινο” φως δόθηκε σήμερα το απόγευμα από το ΔΣ των ΕΛΠΕ για την έναρξη των διαδικασιών αναφορικά με την απορρόφηση της Πετρόλα, ενώ ακόμη εγκρίθηκε και η πρόσληψη αποτιμητή που θα καθορίσει τη σχέση ανταλλαγής των μετοχών.

ΕΛΠΕ: Δόθηκε το ΟΚ για απορρόφηση της Πετρόλα
Εγκρίθηκε σήμερα το απόγευμα, κατά πλειοψηφία (απείχε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων) από το ΔΣ των ΕΛΠΕ η εκκίνηση των διαδικασιών για την απορρόφηση της Πετρόλα.

Οι διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν από αύριο (Τετάρτη), ενώ η απόφαση θα γνωστοποποιηθεί με ανακοίνωση στο ΧΑΑ. Επίσης το ΔΣ ενέκρινε την πρόσληψη αποτιμητή που θα καθορίσει τη σχέση ανταλλαγής των μετοχών, ενώ έγινε και παρουσίαση της Πετρόλα από την ABN AMRO.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΔΣ ανακοινώθηκε ότι ποσό ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ, που προέρχονται από τα κεφάλαια που άντλησε η Πετρόλα κατά την εισαγωγή της στο ΧΑ, θα αποδωθούν στη νέα εταιρία.

Σε αντίθεση με τους εργαζόμενους των ΕΛΠΕ το σωματείο των εργαζομένων στην Πετρόλα με ανακοίνωσή του χαιρετίζει την συμφωνία του Ελληνικού Δημοσίου και του κυρίου μετόχου της Πετρόλα αφενός για την αγορά του 16,65% των ΕΛΠΕ, αφετέρου για την συγχώνευση των δύο εταιριών.

Οι εργαζόμενοι της Πετρόλα υπενθυμίζουν τις συγχωνεύσεις διεθνών γιγάντων του πετρελαϊκού τομέα (BP, AMOCO, MOBIL & EXON, αλλά και στην Ελλάδα, όπως αυτή της Motor Oil και της Aramco.

Σημειώνουν επίσης ότι θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα των δύο επιχειρήσεων και θα ενισχυθεί η παρουσία τους στο διεθνές πετρελαϊκό κύκλωμα καθώς επίσης θα διασφαλιστούν οι σημερινές θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, σημειώνεται πως ως ημερομηνία ισολογισμού μετασχηματισμού ορίστηκε η 4 Ιουνίου 2003, ενώ η συγχώνευση θα γίνει με ενοποίηση των στοιχείων Ενεργητικού και Παθητικού των ανωτέρω δύο εταιρειών, με συνδυασμένη εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 1-5 του Ν.2166/1993 και των άρθρων 69-77 του Κ.Ν. 2190/1920, όπως ισχύουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v