Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εμμένει ο CEO για RWE - Χαλυβουργική

Αμετακίνητος στην πρόθεσή του να προωθήσει τις συνεργασίες με την RWE και τη Χαλυβουργική εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Π. Αθανασόπουλος. Στα 20 εκατ. ευρώ το κόστος από τις απεργίες.  

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΔΕΗ: Εμμένει ο CEO για RWE - Χαλυβουργική
Αμετακίνητος στην πρόθεσή του να προωθήσει τις συνεργασίες τόσο με την RWE όσο και με τη Χαλυβουργική εμφανίστηκε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Π. Αθανασόπουλος.

Στο σημερινό conference call που πραγματοποιήθηκε με αναλυτές και θεσμικούς επενδυτές, με αφορμή τη δημοσίευση των ετήσιων αποτελεσμάτων του 2007, ο κ. Αθανασόπουλος υποστήριξε ότι οι συνεργασίες αυτές θα προχωρήσουν και εξέφρασε την άποψη ότι η λιθανθρακική μονάδα 1.600 MW που σχεδιάζεται να γίνει με την RWE θα λειτουργήσει το 2012, ενώ η μονάδα με τη Χαλυβουργική θα είναι έτοιμη το 2011.

Ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε εξάλλου ότι το κόστος για τη ΔΕΗ από την απεργία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που διήρκεσε 18 ημέρες, υπολογίζεται σε 20 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς ειδικότερα για τις σχέσεις της διοίκησης με τους εργαζομένους της Επιχείρησης, που αντιδρούν σθεναρά στις επιδιωκόμενες συνεργασίες με την RWE και τη Χαλυβουργική, ο πρόεδρος της ΔΕΗ εμφανίστηκε καθησυχαστικός.

Παραδέχτηκε μεν ότι υπάρχουν διαφωνίες σε επιχειρησιακά ζητήματα,  έσπευσε ωστόσο να διαβεβαιώσει ότι καταβάλλει προσπάθεια να μεταπεισθούν οι εργαζόμενοι «για να φτάσουμε σε ένα consensus», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αθανασόπουλος επανήλθε στο ζήτημα της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και επικαλούμενος το ράλι του πετρελαίου εξέφρασε την ευχή η κυβέρνηση να δει ευνοϊκά το θέμα της αύξησης ώστε να καλυφθεί το 21% που είχε προτείνει αρχικά η ΔΕΗ.

Τέλος, για περισσότερες λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά το business plan της ΔΕΗ παρέπεμψε σε ανακοινώσεις που θα γίνουν συνολικά τον ερχόμενο Οκτώβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v