Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΙG: Στα 6,5-6,9 ευρώ η καθαρή αξία

Την επαναγορά ιδίων μετοχών έως και 10% θα προτείνει η Marfin Investment Group στην γενική συνέλευση των μετόχων τον Απρίλιο, καθώς η τιμή της μετοχής διαπραγματεύεται σε επίπεδα χαμηλότερα της καθαρής αξίας ενεργητικού.

ΜΙG: Στα 6,5-6,9 ευρώ η καθαρή αξία
Την επαναγορά ιδίων μετοχών έως και 10% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου θα προτείνει η Marfin Investment Group στην γενική συνέλευση των μετόχων τον Απρίλιο, καθώς η τιμή της μετοχής διαπραγματεύεται σε επίπεδα χαμηλότερα της καθαρής αξίας ενεργητικού.

Η καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) της MIG προσδιορίζεται μεταξύ 6,5-6,9 ευρώ ανά μετοχή στα τέλη α' τριμήνου ενώ η τιμή της μετοχής διαπραγματεύεται αρκετά χαμηλότερα, περί τα 4,5 ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος της MIG, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, τόνισε στην τηλεδιάσκεψη που ακολούθησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2007, ότι η μετοχή είναι "σημαντική ευκαιρία" στα τρέχοντα επίπεδα τιμών και ότι αυτός είναι ένας ακόμη τρόπος ανταμοιβής των επενδυτών μακροπρόθεσμου ορίζοντα, σε συνδυασμό με τη γενναιόδωρη μερισματική πολιτική, η οποία εκτιμά ότι θα συνεχιστεί και το 2008.   

Ο κ. Βγενόπουλος εξήγησε ότι δεν είναι σωστό να αντιμετωπίζεται η MIG σαν private equity ή να εξετάζεται μόνο η καθαρή αξία ενεργητικού, καθώς είναι βιομηχανικός όμιλος με στόχο την επιθετική οργανική επέκταση και τη στρατηγική ανάπτυξη μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων που θα χρηματοδοτηθούν από τους ισχυρούς ισολογισμούς των θυγατρικών της. 

Ο αντιπρόεδρος της MIG πρόσθεσε πως "η επιλογή κλάδων στις εξαγορές είναι προσεκτική, ιδίως σε κλάδους αμυντικού χαρακτήρα όπως αυτός των τροφίμων, καθώς και γεωγραφική στόχευση με βάση στρατηγικό σχέδιο". Παράλληλα, σημείωσε ότι η βασική προτεραιότητα στην επιλογή στόχων είναι "η ισχυρή παραγωγή ταμειακών ροών". 

Στο πλαίσιο των δύσκολων συνθηκών στις πιστωτικές αγορές, η MIG αποφάσισε να αποφύγει την ενίσχυση της μόχλευσης" ενώ η πρόσφατη μεταβλητότητα στις αγορές "δεν σημαίνει και χαμηλότερες αποδόσεις", καθώς οι τρέχουσες επενδύσεις υπεραποδίδουν, σημείωσε.     

Αναφορικά με την πώληση του μεριδίου στον ΟΤΕ, στη Deutsche Telekom, ο κ. Βγενόπουλος υπογράμμισε πως εκτιμά ότι η συναλλαγή θα λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις και θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου. 

Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι οι επενδύσεις της MIG εκτιμώνται στα 5,6 δισ. ευρώ ενώ η ρευστότητά της στο 1,5 δισ. ευρώ. Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο όμιλος θα έχει μηδενικό δανεισμό και ρευστότητα 1,5 δισ. ευρώ.

"Το ρευστό που θα πάρουμε από την πώληση του μεριδίου στον ΟΤΕ έχει πολύ μεγαλύτερη αξία τώρα σε σχέση με τη στιγμή της αρχικής επένδυσης στον ΟΤΕ", σημείωσε ο κ. Βγενόπουλος. 

Αναφορικά με την αύξηση της συμμετοχής της Dubai Financial στη MIG, ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι τη Δευτέρα θα αποκτηθεί μερίδιο 6,5% στη MIG, στα 7 ευρώ ανά μετοχή, κάτι που θα ενισχύσει το ποσοστό της στο 15% και σταδιακά, το μερίδιό της θα αυξηθεί στο 20%.          

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v