Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χατζηεμμανουήλ: Εμπλουτίζουμε το Στοίχημα

Εμπλουτισμό του Στοιχήματος με επιλογές Flex – bet και live – bet προανήγγειλε ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Χρ. Χατζηεμμανουήλ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του Οργανισμού. Tι ειπώθηκε στη τηλεδιάσκεψη.

Χατζηεμμανουήλ: Εμπλουτίζουμε το Στοίχημα
Εμπλουτισμό του κουπονιού του Στοιχήματος το καλοκαίρι με επιλογές Flex – bet και live – bet προανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ, Χρ. Χατζηεμμανουήλ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του Οργανισμού.

Ως κύριες προτεραιότητες για το τρέχον έτος ανέφερε την αναδιοργάνωση των λειτουργιών, τον εμπλουτισμό του Στοιχήματος αλλά και τη μείωση κατά 10% των δαπανών προβολής.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις με τους πράκτορες τόνισε ότι οι όποιες διαφορές αφορούν λειτουργικά ζητήματα, θέματα που αφορούν τη σχέση τους με τον Οργανισμό στο μέλλον αλλά όχι οικονομικά ζητήματα.

Ερωτηθείς για το ζήτημα του μονοπωλίου τόνισε ότι η παρέμβαση της ΕΕ ήταν αναμενόμενη και ο ίδιος δεν εντυπωσιάστηκε από την αποστολή της Αιτιολογημένης Γνώμης από τις ευρωπαικές αρχές.

Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο ΟΠΑΠ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το ελληνικό δημόσιο ώστε να απαντήσουν στην Αιτιολογημένη Γνώμη της ΕΕ. Σε κάθε περίπτωση επανέλαβε ότι θα διαφυλάξει τον μονοπωλιακό χαρακτήρα του ΟΠΑΠ.

Ο κ. Χατζηεμμανουήλ εκτίμησε ότι το σύνολο των νέων τερματικών για το Kino θα είναι διαθέσιμα το Μάιο, υπογραμμίζοντας ότι ο κύριος όγκος αυτών έχει ήδη εγκατασταθεί.

Εξέφρασε ακόμη τη βούληση του Οργανισμού να ενισχύσει το «κυνήγι» κατά του παράνομου στοιχηματισμού.

Η ενημέρωση των αναλυτών

Η Διοίκηση της ΟΠΑΠ Α.Ε. πραγματοποίησε στις 27/03/2008 τηλεσυνδιάσκεψη, όπου έγινε ανάλυση στα βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρείας για τη χρήση του 2007 και παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι προτεραιότητες για το 2008.

Αναλυτικότερα:

Οι πωλήσεις του Ομίλου, το 2007, ανήλθαν σε 5.065,8 εκ. ευρώ, έναντι 4.633,4 εκ. ευρώ το 2006 (αύξηση 9,3%), κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων ισχυρών επιδόσεων του παιγνιδιού ΚΙΝΟ (αύξηση 30,7%) .

Τα προσαρμοσμένα κέρδη EBITDA (εξαιρουμένης της μη επαναλαμβανόμενης πληρωμής των 50 εκ. ευρώ που καταγράφηκε ισόποσα στο γ’ και δ’ τρίμηνο ως οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων περιοχών) ανήλθαν σε 860,0 εκ. ευρώ, από 738,2 εκ. ευρώ το 2006(αύξηση 16,5%), με βελτίωση του περιθωρίου EBITDA στο 17,0%, από 15,9% το 2006. Η αύξηση του περιθωρίου EBITDA αντανακλά κυρίως μειωμένες λειτουργικές δαπάνες του παιγνιδιού «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ», μετά την πλήρη ανάληψη της οργάνωσης και λειτουργίας του από την ίδια την εταιρεία, οι οποίες εν μέρει αντισταθμίστηκαν από τις αυξημένες αποδόσεις στους νικητές του «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» και την αύξηση των εξόδων διάθεσης.

Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν σε ποσοστό 19,4% στα 608,9 εκ. ευρώ, από 509,8 εκ. ευρώ το 2006.

Σε ότι αφορά την μερισματική πολιτική της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση την διανομή συνολικού μερίσματος 1,74 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 1,58 ευρώ στη χρήση του 2006 (αύξηση 10,1%). Αφού ληφθεί υπόψη το Προμέρισμα 0,60 ευρώ ανά μετοχή που έχει ήδη διανεμηθεί στις 21.12.2007, το υπόλοιπο μέρισμα στη χρήση 2007 ανέρχεται σε 1,14 ευρώ ανά μετοχή.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι τρείς βασικές προτεραιότητες για το 2008, οι οποίες είναι:

· Η ολοκλήρωση της εσωτερικής αναδιάρθρωσης τόσο της μητρικής εταιρείας όσο και της θυγατρικής ΟΠΑΠ Υπηρεσιών, με τη δημιουργία ενός ευέλικτου λειτουργικού σχήματος που θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητά τους. Η σχετική μελέτη αναμένεται να υποβληθεί από την ανάδοχο κοινοπραξία «Α.Τ. Kearny & Planning» μέχρι το τέλος Μαΐου και στη συνέχεια άμεσα θα ξεκινήσει η φάση της υλοποίησης.

· O εκσυγχρονισμός του πλαισίου συνεργασίας με το δίκτυο των πρακτόρων, με την επίτευξη συμφωνίας στις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και την αποτύπωση των αποτελεσμάτων σε δεσμευτικό νομικό κείμενο μέχρι τον προσεχή Ιούνιο.

· Η ενδυνάμωση και εμπλουτισμός του «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ» με νέες μορφές στοιχηματισμού, καθώς επίσης και η εισαγωγή νέου κουπονιού, που θα δίνει την δυνατότητα στους «παίκτες » να επιλέγουν στο ίδιο δελτίο γεγονότα διαφορετικών αθλημάτων.

Σε ό,τι αφορά στην αιτιολογημένη γνώμη που απέστειλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 28.02.2008 στην Ελληνική Κυβέρνηση, με την οποία ζητείται η τροποποίηση της νομοθεσίας, προκειμένου να αρθούν οι περιορισμοί στην αγορά αθλητικού στοιχηματισμού στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επισήμανε ότι ακόμη και ενδεχόμενη απόρριψη της επιχειρηματολογίας της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη διατήρηση του σημερινού status στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση απελευθέρωση της αγοράς, αλλά απλά θα οδηγήσει σε νέο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Τέλος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εξέφρασε την αισιοδοξία για την συνέχιση της δυναμικής του ΚΙΝΟ και για το 2008, με ηπιότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με το 2007, αλλά και του «ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ», το οποίο προβλέπεται να επηρεαστεί θετικά και από τη διοργάνωση του EURO τον Ιούνιο 2008.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v