Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνάντηση Βγενόπουλου - Χριστόφια

Την πρόθεση της MIG να προχωρήσει σε επενδύσεις στην Κύπρο εξέφρασε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος των MIG και MPB Ανδρέας Βγενόπουλος, σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Κυπρ. Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Συνάντηση Βγενόπουλου - Χριστόφια
Την πρόθεση της Marfin Investment Group να προχωρήσει σε επενδύσεις στην Κύπρο εξέφρασε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της MIG και της Marfin Popular Bank κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, σε συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Χριστόφια.

Μιλώντας στο Stockwatch μετά το πέρας της 40λεπτης συνάντησης, ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε πως ο επενδυτικός όμιλος «παρακολουθεί τη διάθεση της νέας πολιτειακής ηγεσίας να καταστεί η Κύπρος διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο και παράλληλα να μπορέσει να προσελκύσει σοβαρές επενδύσεις».

Απαντώντας σε ερώτηση αν η MIG θα προβεί σε πρόσθετες επενδύσεις στην Κύπρο και σε ποιους τομείς, ο κ. Βγενόπουλος είπε: «Nαι, αλλά δεν μπορώ να σας πω σε ποιους τομείς. Η Κύπρος είναι μέσα στις χώρες αυτές στις οποίες μας ενδιαφέρει να αναπτυχθούμε επενδυτικά. Εφόσον υπάρξουν οι κατάλληλες ευκαιρίες, θεωρούμε την Κύπρο χώρα για επέκταση των επενδύσεών μας».

Ο κ. Βγενόπουλος ανέφερε πως συζήτησε με τον κ. Χριστόφια την ανάγκη να υπάρξει μια δικαιότερη Κύπρος, να πέσουν τα κατεστημένα και να δημιουργηθούν ίσες ευκαιρίες για όλους.

Σχολιάζοντας την κρίση που υπάρχει διεθνώς, ο κ Βγενόπουλος τόνισε πως είναι πάντοτε αισιόδοξος. «Οποτεδήποτε υπάρχουν κρίσεις», είπε, «είναι προσωρινές και όταν έχεις σωστές δομές όλα μπαίνουν στο αυλάκι».

Επίσης συμπλήρωσε: «Δεν νομίζω ότι η Κύπρος με τη θέση που έχει αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό σύστημα και με τις δομές της οικονομίας της θα επηρεαστεί ιδιαίτερα. Ακόμη και αν επηρεαστεί, που δεν το ξέρουμε αυτή τη στιγμή, νομίζω ότι θα είναι κάτι απόλυτα προσωρινό. Η Κύπρος θα βρει τον δρόμο της».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επικρίσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση για την πώληση του πακέτου 20% που είχε η MIG στον ΟΤΕ, ο κ. Βγενόπουλος απέρριψε τα περί προσυνεννόησης.

«Ήμουν προσυνεννοημένος με την ελληνική κυβέρνηση, με την οποία δημιουργήθηκαν όλα αυτά τα θέματα και η οποία έκανε τελικώς μια τροπολογία που είναι παράνομη προκειμένου να εμποδίσει την άνοδο του ποσοστού της MIG πάνω από 20%;», αναρωτήθηκε.

«Κάποια στιγμή, εφόσον υπήρχαν όλα αυτά τα θέματα και η πολιτική βούληση για να έχουμε κάποιον διεθνή τηλεπικοινωνιακό εταίρο, σεβαστήκαμε την επιθυμία τους και αποφασίσαμε να αποεπενδύσουμε για τους λόγους που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μετόχων», είπε.

Ερωτηθείς αν υπήρχε μεσάζοντας στην πράξη πώλησης του μεριδίου του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, ο κ. Βγενόπουλος απάντησε με έμφαση: «Γιατί με μεσάζοντα; Εγώ δεν τις αγόρασα τις μετοχές αυτές; Εγώ δεν μπήκα από το χρηματιστήριο σε μια δημόσια επιχείρηση και αγόρασα τις μετοχές και κάποια συγκεκριμένη στιγμή, για να εξυπηρετήσω τα συμφέροντα των μετόχων, αποφάσισα να τις πουλήσω; Ποιος ήταν ο μεσάζων; Οι Γερμανοί; Οι Γερμανοί είναι οι αγοραστές και εμείς οι πωλητές των μετοχών».

Παρόμοια ήταν και η απάντηση σε ερώτημα δημοσιογράφου αν η MIG έβγαλε κέρδος από την πράξη αυτή. «Ναι έβγαλα κέρδος, αγόρασα και πούλησα με κέρδος. Υπάρχει κάτι κακό;».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v