Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Δυναμική ανάπτυξη στη Βουλγαρία μέσω UBB

Διπλασιασμό των οργανικών κερδών του διεθνούς δικτύου της Εθνικής στην επόμενη πενταετία προβλέπει η διοίκηση της τράπεζας, όπως αναφέρθηκε σε ειδική εκδήλωση για την παρουσίαση της θυγατρικής UBB στη Σόφια.

Εθνική: Δυναμική ανάπτυξη στη Βουλγαρία μέσω UBB
Διπλασιασμό των οργανικών κερδών του διεθνούς δικτύου της Εθνικής στην επόμενη πενταετία προβλέπει η διοίκηση της τράπεζας.

Οπως δήλωσε ο υποδιοικητής της τράπεζας, Απόστολος Ταμβακάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στη Σόφια για την παρουσίαση της τράπεζας UBB, θυγατρικής της Εθνικής, εκτιμάται ότι το 2003 τα κέρδη από το διεθνές δίκτυο της Εθνικής θα αυξηθούν κατά 50% σε σχέση με το 2002, ενώ τα κέρδη από τις δραστηριότητες στις χώρες των Βαλκανίων θα διπλασιαστούν σε τρία χρόνια.

Σήμερα, η Εθνική έχει παρουσία σε 18 χώρες με 259 καταστήματα και 5.245 υπαλλήλους. Το ενεργητικό του δικτύου εξωτερικού ανέρχεται σε 10,5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 20% του συνολικού ενεργητικού του ομίλου της ΕΤΕ.

Οπως τόνισε ο διοικητής της Εθνικής, Θ. Καρατζάς, η παρουσία της τράπεζας στην ευρύτερη περιφέρεια της ΝΑ Ευρώπης έχει μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, με στόχο να συμβάλλει και στην ανάπτυξη των οικονομιών της περιοχής.



Παράλληλα, ο γ.δ. Διεθνών Δραστηριοτήτων της Εθνικής Τράπεζας, Αγις Λεώπουλος, αναφέρθηκε στη θέση που κατέχει η UBB στην τοπική αγορά, η οποία διαθέτει δίκτυο 105 καταστημάτων, βρίσκεται στη δεύτερη θέση στην τοπική αγορά από πλευράς κεφαλαίων και στην τρίτη από πλευράς ενεργητικού. Δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς εργασιών της λιανικής τραπεζικής, σχεδιάζει να ανοίξει εταιρία διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ), ενώ έχει ήδη αποφασιστεί η ίδρυση ασφαλιστικής εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v