Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ:Ανοικτό το ενδεχόμενο εξαγορών στο εξωτερικό

«Έτοιμος» για την πραγματοποίηση εξαγορών εκτός ελληνικής αγοράς είναι ο ΟΠΑΠ, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο επικεφαλής του Οργανισμού, Χρήστου Χατζηεμμανουήλ.

ΟΠΑΠ:Ανοικτό το ενδεχόμενο εξαγορών στο εξωτερικό
Στην πραγματοποίηση εξαγορών εκτός ελληνικής αγοράς στρέφεται ο ΟΠΑΠ, δεδομένων και των πιέσεων που ασκούνται από την ΕΕ για «λήξη» του μονοπωλιακού καθεστώτος στην εγχώρια αγορά.

«Σε περίπτωση που υπάρξει κάποια αγοραστική ευκαιρία θα δράσουμε χωρίς καθυστέρηση», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Χρήστος Χατζηεμμανουήλ σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηεμμανουήλ, ο ΟΠΑΠ διαθέτει «πληθώρα μετρητών» και επιθυμεί να καταστεί «παγκόσμιος παίχτης» στην αγορά στοιχήματος, επεκτείνοντας τις δραστηριότητές του εκτός Ελλάδας και Κύπρου.

Βάσει στοιχείων του πρακτορείου Bloomberg, στα τέλη του 2006, ο οργανισμός διέθετε μετρητά ύψους 384 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ, του οποίου ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το ελληνικό δημόσιο, εξαγόρασε αποκλειστική άδεια παροχής υπηρεσιών στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών, μονοπωλιακού χαρακτήρα, η οποία «λήγει» το 2020.

Όμως η Κομισιόν, τον περασμένο μήνα, απείλησε ότι θα καταθέσει μήνυση ενάντια στην Ελλάδα για αποκλεισμό διεθνών εταιρειών στοιχήματος τόσο από την ελληνική όσο και από την κυπριακή αγορά.

«Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχουν ή θα υπάρξουν ευκαιρίες σε αρκετές περιοχές», υποστηρίζει ο κ. Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος προσθέτει ότι «ο ΟΠΑΠ είναι ένας γίγαντας που μέχρι σήμερα παραμένει παθητικός».

Αναφερόμενος στην απειλή της Κομισιόν, ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ επισημαίνει ότι «περιέχει αρκετά λάθη», προβλέποντας ότι το Δικαστήριο θα στηρίξει το δικαίωμα της Ελλάδας να καθορίζει μόνη της τους ρυθμιστικούς κανόνες για τα τυχερά παιχνίδια.

«Μία κοινωνία Άγριας Δύσης στα καζίνο δεν μπορεί να αποτελεί την απάντηση στο μονοπωλιακό καθεστώς, αν και το δεύτερο σαφώς «περιέχει» κάποιες νομικές ατέλειες», σημειώνει ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ.

Παράλληλα ο κ. Χατζηεμμανουήλ αποκάλυψε ότι ο ΟΠΑΠ δοκιμάζει νέα software για το Στοίχημα, ενώ θα εισάγει στην αγορά μία νέα μορφή του παιχνιδιού εντός του καλοκαιριού. Επιπρόσθετα υπάρχουν «εκτεταμένες διαπραγματεύσεις» με τους 5.000 πράκτορες του οργανισμού στην Ελλάδα, ενώ έως τα μέσα Μαΐου θα παρουσιαστεί ειδικό report το οποίο θα αφορά την αναδιοργάνωση του management του οργανισμού.

Οι παραπάνω κινήσεις, σύμφωνα με τον κ. Χατζηεμμανουήλ είναι «απαραίτητες» προκειμένου να βελτιώσουν τη λειτουργία της εταιρείας και να μειώσουν το ρίσκο πριν από την επέκτασή της και ταυτόχρονα δεν αποτελούν «εύκολες λύσεις για αύξηση των κερδών».

Σε ό,τι αφορά την πορεία της κερδοφορίας του οργανισμού, ο επικεφαλής του τονίζει ότι «το 2007 ήταν ένα πολύ καλό έτος για την εταιρεία και το 2008, θα είναι σαφώς καλύτερο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v