Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Τουλάχιστον 5 υποψήφιοι για τη διοίκηση

Τουλάχιστον πέντε ονόματα περιλαμβάνει η λίστα των υποψήφιων διοικητών της ΤτΕ, που ατύπως έχει ήδη συνταχθεί στο υπουργείο Οικονομίας και από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή για τον διάδοχο του κ. Ν. Γκαργκάνα.

ΤτΕ: Τουλάχιστον 5 υποψήφιοι για τη διοίκηση
Τουλάχιστον πέντε ονόματα περιλαμβάνει αυτήν τη στιγμή η λίστα των υποψήφιων διοικητών της Τραπέζης της Ελλάδος, που ατύπως έχει ήδη συνταχθεί στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή της κυβέρνησης για τον διάδοχο του κ. Νίκου Γκαργκάνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των ονομάτων που περιλαμβάνονται σε αυτήν υπάρχει καταρχήν εκείνο του νυν υφυπουργού Εξωτερικών, αρμόδιου για θέματα οικονομικής διπλωματίας, κ. Πέτρου Δούκα.

Ο ίδιος βλέπει με καλό μάτι μια τέτοια προοπτική, αφού, ούτως ή άλλως, δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την παρουσία του στο ΥΠΕΞ, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το κομμάτι των αρμοδιοτήτων του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στη λίστα περιλαμβάνεται επίσης το όνομα του Έλληνα κοινοτικού επιτρόπου στις Βρυξέλλες, κ. Σταύρου Δήμα, του οποίου η θητεία στην Κομισιόν λήγει και επιδιώκει την επιστροφή του στην Αθήνα.

Έχοντας καλλιεργήσει ένα προφίλ τεχνοκράτη, θα προτιμούσε αυτό το come back να γίνει μέσω της διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος παρά οποιασδήποτε άλλης οδού. Νεότερες πληροφορίες περιλαμβάνουν μεταξύ των υποψηφίων και το όνομα του υφυπουργού Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου.

Η περίπτωσή του θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή, καθώς, ως άνθρωπος της αγοράς και με προηγούμενη πετυχημένη θητεία στο υπουργείο Ανάπτυξης αλλά και στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, θα μπορούσε να δώσει μια άλλη "οπτική" στη διοίκηση της ΤτΕ.

Τέλος, στο πλαίσιο της πολιτικής της διεύρυνσης, που λέγεται ότι μελετά η κυβέρνηση, στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν πέσει και δύο ονόματα από τον λεγόμενο κεντροαριστερό χώρο.

Πρόκειται, για την ακρίβεια, για πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα: α) τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου, πρώην ΥΠΕΘΟ, τον οποίο ο νυν υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης "στήριξε" ως υποψηφιότητα και για τη θέση του προέδρου της EBRD και β) τον κ. Νίκο Χριστοδουλάκη, επίσης πρώην ΥΠΕΘΟ, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής στον νομό Χανίων, όπου πολιτεύεται.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης θα μπορούσε να είναι ο ένας από τους υποδιοικητές του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της χώρας.

Γ. Μαντ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v