Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: O Π. Βουρλούμης σε ρόλο "πυροσβέστη"

Ρόλο «πυροσβέστη», προκειμένου να αποτρέψει τους εργαζομένους να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας με τον φόβο των απολύσεων, εξ αφορμής της εισόδου της D. Telekom στον ΟΤΕ, ανέλαβε o κ. Π. Βουρλούμης.

  • του Ηλία Ντράλλου
ΟΤΕ: O Π. Βουρλούμης σε ρόλο πυροσβέστη
Ρόλο «πυροσβέστη», προκειμένου να αποτρέψει τους εργαζομένους να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας με τον φόβο των απολύσεων, εξ αφορμής της εισόδου της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ, ανέλαβε το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού κ. Παναγής Βουρλούμης.

Κατά τη διάρκεια χαιρετισμού του στην 28η συνέλευση της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνικών του Οργανισμού, ο κ. Βουρλούμης διαβεβαίωσε τους εργαζομένους ότι ο νόμος για το πλαφόν του 20% που ψήφισε η Βουλή πρόσφατα υποχρεώνει τον μέτοχο να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να δυναμώσει ο Οργανισμός διατηρώντας τον ελληνικό χαρακτήρα του.

Παράλληλα, νέα τροφή στα σενάρια αποχώρησής του από τον ΟΤΕ έδωσε ο κ Βουρλούμης, στην προσπάθειά του να κατευνάσει τους εργαζομένους με τη χαρακτηριστική έκφραση: «…από τον ΟΤΕ, η κάθε διοίκηση είναι παροδική. Τα δικά σας συμφέροντα είναι πιο μόνιμα και έχω υποχρέωση να σας προειδοποιήσω ότι με ενέργειες που βλάπτουν το συμφέρον της επιχείρησης στην οποία εργάζεστε, κάνετε κακό στον εαυτό σας και ευνοείτε τον ανταγωνισμό».

Να σημειωθεί ότι σήμερα οι τεχνικοί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει κηρύξει πανελλαδική απεργία διαρκείας για τις 26, 27 και 28 του μηνός, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην έλευση του νέου μετόχου στον Οργανισμό.


***Ολόκληρο το κείμενο του χαιρετισμού του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ έχει ως εξής:

"Διανύουμε μια περίοδο έντασης και σύγχυσης: 
- Ασφαλιστικό νομοσχέδιο 
- Μεταβίβαση των μετοχών της MARFIN στην Deutsche Telekom 
- Οικονομική κρίση ιδίως στα χρηματιστήρια

Όλα αυτά εντείνουν την ανασφάλεια σε όλους μας. Δίνουν επίσης την ευκαιρία σε διάφορους ανεύθυνους να γράφουν και να λένε ό,τι θέλουν, είτε από άγνοια, είτε από επιπολαιότητα, είτε και προμελετημένα.

Δεν είμαι εδώ για να σας πω τι να κάνετε. Στο κάτω-κάτω, από τον ΟΤΕ, η κάθε διοίκηση είναι παροδική. Τα δικά σας συμφέροντα είναι πιο μόνιμα και έχω υποχρέωση να σας προειδοποιήσω ότι με ενέργειες που βλάπτουν το συμφέρον της επιχείρησης στην οποία εργάζεστε, κάνετε κακό στον εαυτό σας και ευνοείτε τον ανταγωνισμό.

Κάθε μέρα που περνάει με αλυσίδες στις πόρτες, γιατί σ’ αυτό το σημείο έχει καταντήσει στον ΟΤΕ το ιερό δικαίωμα στην απεργία αλλά και στην εργασία, σημαίνει χαμένα έσοδα, δυσαρεστημένους πελάτες, δυσφήμιση για εμάς και γιορτή για όσους δεν θέλουν το καλό μας. Μη γίνεστε πιόνια, σκεφτείτε και πράξτε σαν ώριμοι πολίτες.

Τα έχουμε ξαναπεί αυτά και θα τα ξαναλέμε μέχρι να τα καταλάβετε, τουλάχιστον όσοι από εσάς έχουν ανοιχτό μυαλό και κρίση.

Εκείνο που πρέπει να σας απασχολεί είναι η σιγουριά της δουλειάς σας, η επαγγελματική σας πρόοδος, οι υλικές απολαβές και η ικανοποίηση που δίνει μια καλά εκτελεσμένη εργασία σ’ ένα πολιτισμένο περιβάλλον.

Αυτή η διοίκηση έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες για να τα εξασφαλίσει σε μόνιμη βάση και θα συνεχίσει να το κάνει, άσχετα αν μερικοί θερμόαιμοι ανεβαίνουν στα κεραμίδια.

Οι αλλαγές τις οποίες θα φέρει στον ΟΤΕ η είσοδος, στο κεφάλαιο και στη διοίκησή του, ενός μεγάλου ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού δεν πρόκειται ούτε κατ’ ελάχιστο να επηρεάσουν τα συμφέροντα των μελών της ΠΕΤ-ΟΤΕ, της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης του ΟΤΕ, ούτε κανενός άλλου εργαζομένου. Αντίθετα, η πρόθεση είναι να δυναμώσει ο Οργανισμός μας διατηρώντας τον ελληνικό χαρακτήρα του και τον χαρακτήρα κάθε άλλης χώρας μέσα στην οποία λειτουργεί. Αυτά για την Ελλάδα θα διασφαλιστούν με τον καλύτερο τρόπο. Ο νόμος για το 20% που ψήφισε η Βουλή πρόσφατα αναφέρει ότι για να συμφωνήσει η κυβέρνηση στη συμμετοχή μετόχου με ψήφους πάνω από το 20% θα πρέπει μεταξύ άλλων ο υποψήφιος μέτοχος να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας (άρθρο 2ο (η)). Τα ουσιαστικά συμφέροντα και δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και του Δημοσίου γενικότερα θα βγουν δυναμωμένα από την είσοδο της D.T. Πριν κρίνετε, παρακαλώ κάντε τον κόπο να διαβάσετε τον νόμο 3631/2008, άρθρο 11, είναι αναρτημένος στο site του ΟΤΕ (infoweb).

Στην ομιλία μου προχθές στο συνέδριο των τεχνικών, αλλά και σε κάθε ευκαιρία που έχω, τονίζω τη μεγάλη συμβολή των μελών της ΠΕΤ-ΟΤΕ στο τεράστιο έργο που επιτελούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και με συνεχώς έκτακτα περιστατικά, όπως οι φωτιές κ.ά.

Το κάνω ακόμα μία φορά ευχόμενος επιτυχία στο συνέδριό σας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v