ΟΤΕ: Bonus σε ομολογιούχους για άρση της ρήτρας

Σε διαδικασία αποδοχής άρσης ρήτρας από τους ομολογιούχους του βρίσκεται από τις 30 Μαΐου ο ΟΤΕ, προκειμένου να αντιστραφούν τα δυσμενή δεδομένα που ανέκυψαν για την πιστοληπτική ικανότητα του Οργανισμού. Προσφέρονται 2 ευρώ για όσους κατόχους ομολόγων αξίας 1.000 ευρώ καταθέσουν τη συναίνεσή τους μέχρι τις 16/6 και 1,5 ευρώ για όσους το πράξουν μέχρι τις 27/6.

ΟΤΕ: Bonus σε ομολογιούχους για άρση της ρήτρας
Σε διαδικασία αποδοχής άρσης ρήτρας από τους ομολογιούχους του βρίσκεται από τις 30 Μαΐου ο ΟΤΕ, προκειμένου να αντιστραφούν τα δυσμενή δεδομένα που ανέκυψαν για την πιστοληπτική ικανότητα του Οργανισμού, μετά τη γνωστοποίηση της ”εμπλοκής” με την CosmoRom και τις υποχρεώσεις της προς προμηθευτές της.

Αναλυτικότερα, όπως δήλωσαν στο euro2day.gr στελέχη του Οργανισμού, προσφέρεται το ποσό των 2 ευρώ σε κάθε κάτοχο ομολόγων αξίας 1.000 ευρώ που θα καταθέσει τη συναίνεσή του για την άρση της ρήτρας, μέχρι τις 16 Ιουνίου και ώρα 14.00 (ώρα Λονδίνου). Για όσους καταθέσουν τη συναίνεσή τους μετά την ημερομηνία αυτή, αλλά και πριν από την 27η Ιουνίου (ώρα 14.00), προβλέπεται η καταβολή του ποσού των 1,5 ευρώ για ομόλογα αξίας 1.000 ευρώ.

Σκοπός της διαδικασίας, όπως περιγράφεται στην ανακοίνωση του ΟΤΕ, είναι να ζητηθεί η άρση της ρήτρας (non-payment cross default) που ενεργοποιήθηκε από την έμμεση θυγατρική του (CosmoRom), καθώς και η τροποποίηση ορισμένων όρων (δηλ. των γεγονότων υπερημερίας και της απαγόρευσης για δανεισμό με εμπράγματη εξασφάλιση - event of default και negative pledge) της ομολογιακής έκδοσης, ώστε η εφαρμογή των όρων αυτών να περιοριστεί μόνο στον ΟΤΕ, την ΟΤΕ PLC και τις σημαντικού μεγέθους θυγατρικές του (εκτός της RomTelecom και της OTE-Estate) και να επιτραπεί η χρηματοδότηση χωρίς δικαίωμα αναγωγής στην ΟΤΕ Α.Ε. (non-recourse financing) σε μη- σημαντικές θυγατρικές του στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη.

Οι ομολογιούχοι, αναφέρει η ανακοίνωση του ΟΤΕ, μπορούν να αποσύρουν τη σύμφωνη γνώμη τους έως το νωρίτερο στις 14.00 στις 16 Ιουνίου 2003 ή στις 27 Ιουνίου 2003 (αντίστοιχα) είτε κατά την ημέρα που ο ΟΤΕ θα ανακοινώσει ότι έλαβε την προαπαιτούμενη συναίνεση για να γίνουν αποδεκτές οι προτεινόμενες τροποποιήσεις στη συνέλευση των ομολογιούχων. Μετά την παρέλευση της παραπάνω προθεσμίας οι συναινέσεις δεν θα μπορούν να ανακληθούν.

Η πληρωμή για συναίνεση θα καταβληθεί μόνο στους ομολογιούχους που συμφωνούν, εφόσον οι προτεινόμενες τροποποιήσεις γίνουν αποδεκτές στη συνέλευση των ομολογιούχων.

Να σημειωθεί, ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, την οποία συντονίζει η Morgan Stanley, θα διενεργηθεί η συνέλευση των ομολογιούχων, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου (11.00 ώρα Λονδίνου).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v