Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοσώλ: Την 1η/4 η γ.σ.για αύξηση κεφαλαίου

Νέο Δ.Σ. και  την εξαγορά της εταιρίας Aquatronics έναντι 650.000 ευρώ, αποφάσισε η σημερινή γ.σ. της Βιοσώλ. Τα θέματα για αύξηση κεφαλαίου και έκδοση ομολογιακού θα αποφασιστούν σε νέα γ.σ. την 1η Απριλίου.

Βιοσώλ: Την 1η/4 η γ.σ.για αύξηση κεφαλαίου
Τη νέα εποχή για την ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων του ομίλου της Βιοσώλ σηματοδοτεί η εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία αποφασίσθηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης που έλαβε χώρα στα γραφεία της εταιρείας στα Σπάτα Αττικής.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε σε σώμα, εξέλεξε πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου τον οικονομολόγο και πρώην τραπεζίτη, Αναστάσιο Τζαβέλλα και Διευθύνοντα Σύμβουλο, το επί σειρά ετών πρώην ανώτατο στέλεχος της Toyota Hellas και διευθύνοντα σύμβουλο της Culligan Hellas, Ορφέα Μαυρίκιο.

Η σημασία που αποδίδεται στην αποτελεσματική επίτευξη των στόχων της εταιρείας σηματοδοτείται επίσης από την είσοδο στο Διοικητικό Συμβούλιο των Gian Marco Valente, προέδρου της Culligan Ιταλίας και υπευθύνου όλου του ευρωπαϊκού δικτύου της Culligan και του Ιωάννη Μεθόδιου, πρώην προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της διεθνούς εταιρείας συμβούλων Accenture.

Στο συμβούλιο εισέρχεται επίσης ο γνωστός νομικός Κοσμάς Γιακουμάτος και παραμένουν οι Νικόλαος Σβορώνος, Διονύσιος Σβορώνος, Αντώνιος Σβορώνος καθώς και ο Κωνσταντίνος Γώγος, τεχνικός διευθυντής του ομίλου Βιοσώλ.

Υπενθυμίζεται ότι η εισηγμένη Βιοσώλ προωθεί ήδη τις διαδικασίες προκειμένου να καταστεί μητρική εταιρεία ομίλου εταιριών που θα δραστηριοποιούνται σε τεχνολογίες και προϊόντα για την υπεύθυνη χρήση του νερού και της ενέργειας. Στα πλαίσια αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες για την απόσχιση του κλάδου Θέρμανσης Κλιματισμού και την εισφορά του στην νέα θυγατρική που θα ιδρυθεί.

Η Γενική Συνέλευση απεφάσισε επίσης την εξαγορά της εταιρείας Aquatronics Α.Ε.Τ.Ε., αντί τιμήματος 650.000 ευρώ. Η Aquatronics Α.Ε.Τ.Ε. προωθεί προϊόντα και υπηρεσίες οικιακών εφαρμογών στο τομέα της επεξεργασίας του νερού. Επίσης η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την εξαγορά επιπλέον ποσοστού 15% της εταιρείας Βιοσώλ Δομικά Εργαλεία ΑΒΕ ανεβάζοντας την τελική συμμετοχή του ομίλου στην εν λόγω εταιρεία στο 65%.

Τέλος, η Γενική Συνέλευση απεφάσισε την έγκριση του Στρατηγικού Σχεδιασμού για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου που προβλέπει:

α) Εξαγορές επιχειρήσεων στο χώρο των φιλικών προς το περιβάλλον τεχνολογιών με σκοπό να καταστεί ένας πάροχος ολοκληρωμένων λύσεων για θέματα περιβάλλοντος και
β) Ανάπτυξη δικτύου για την διάδοση τεχνολογιών επεξεργασίας ύδατος εκτός της Ελληνικής επικράτειας.

Αναλυτικότερα, οι Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των κοινών και προνομιούχων μετόχων που συνήλθαν σήμερα 21/3/08 δεν έλαβαν αποφάσεις επί των κάτωθι θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:

Α) 1. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών, με έκδοση νέων κοινών και προνομιούχων μετοχών και με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων της εταιρίας και

2. τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού περί Μετοχικού Κεφαλαίου, λόγω μη υπάρξεως, εκ του Νόμου και του Καταστατικού, προβλεπόμενης απαρτίας.

Β) 6. Παροχή εγγύησης για την έκδοση Ομολογιακού Δανείου υπέρ θυγατρικής εταιρίας που αναβλήθηκε η συζήτησή του, μετά από αίτηση των μετόχων.

Αποφασίσθηκε όπως τα ανωτέρω θέματα της ημερησίας διάταξης 1, 2 και 6 συζητηθούν στις Α’ Επαναληπτικές Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις που θα συγκληθούν την 1η Απριλίου 2008.

Ακολούθησε συζήτηση επί των υπολοίπων θεμάτων της ημερησίας διάταξης και ελήφθησαν οι κάτωθι αποφάσεις:

Εκλέγεται νέο Διοικητικό Συμβούλιο με τα κάτωθι μέλη:

Τζαβέλλας Αναστάσιος του Γεωργίου, Εκτελεστικό Μέλος,
Σβορώνος Αντώνιος του Παναγή, Εκτελεστικό Μέλος,
Μαυρίκιος Ορφέας του Νικολάου, Εκτελεστικό Μέλος,
Σβορώνος Διονύσιος του Νικολάου, Εκτελεστικό Μέλος,
Γώγος Κωνσταντίνος του Σταύρου, Εκτελεστικό Μέλος,
Σβορώνος Νικόλαος του Διονυσίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος.
Valente Gian Marco, Μη Εκτελεστικό Μέλος.
Μεθόδιος Ιωάννης του Θωμά, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.
Γιακουμάτος Κοσμάς του Ευαγγέλου – Ανδρέα, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος 

Επικυρώνεται η εξαγορά της εταιρίας ΚΑΛΛΙΓΚΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ και η υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού με στρατηγικούς επενδυτές. 

Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Πίνακα Διάθεσης των Αντληθέντων Κεφαλαίων από την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας.

Επίσης, εγκρίθηκε η εξαγορά 20.250 μετοχών της εταιρίας ΒΙΟΣΩΛ ΔΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ με συνολικό τίμημα 220.000€.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v